Γιατρός έκανε εξωσωματική σε πελάτισσες με δικό του σπέρμα

Γιατρός έκανε εξωσωματική σε πελάτισσες με δικό του σπέρμα

18 Απριλίου, 2019

Ένας γιατρός στον Καναδά δρώντας αυτοβούλως γονιμοποίησε με δικό του σπέρμα τουλάχιστον 11 πελάτισσες του.
Οι 11 γυναίκες κατέθεσαν αγωγή, καθώς ο γιατρός προέβη στην ενέργεια αυτή χωρίς τη δική τους συναίνεση και ενημέρωση.
Η πρώτη αγωγή κατά του δρ Νόρμαν Μπάρουιν κατατέθηκε το 2016 στην Οτάβα από τους Νταβίνα και Ντάνιελ Ντίξον. Σύμφωνα με την αγωγή, ο γιατρός χρησιμοποίησε ενεργώντας από μόνος του το σπέρμα του για την εξωσωματική γονιμοποίηση της γυναίκας, η οποία έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι.
Το πρόβλημα ήταν ότι η μικρή Ρεβέκκα είχε καστανά μάτια ενώ και οι δύο γονείς της είχαν γαλανά. Οι γονείς αποφάσισαν να προχωρήσουν σε test DNA. Στις εξετάσεις που διενεργήθηκαν, προέκυψε ότι το κοριτσάκι δεν ήταν βιολογική κόρη του Ντάνιελ. Ποιος ήταν όμως ο πατέρας αν δεν ήταν εκείνος;
Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν μια γυναίκα έμαθε από τον ίδιο το γιατρό ότι αυτός ήταν ο βιολογικός της πατέρας και όχι ο άνδρας με τον οποίο είχε μεγαλώσει.
Νέες εξετάσεις έδειξαν ότι η γυναίκα αυτή ήταν ετεροθαλής αδελφή με την μικρή Ρεβέκκα και συγκεκριμένα ότι είχαν τον ίδιο πατέρα. Στην πορεία άρχισαν να έρχονται στο φως και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις. Πάνω από 150 άνθρωποι υποβλήθηκαν σε εξετάσεις για γονιμοποιήσεις που έγιναν τα τελευταία 40 χρόνια από τον συγκεκριμένο γιατρό.
Ο γιατρός θα λογοδοτήσει για τις πράξεις του στο δικαστήριο. Η “τακτική” του ήταν ανήθικη και παράνομη. Οι γιατροί που δίνουν ζωή μέσω της εξωσωματικής γονιμοποίησης κάνουν το όνειρο πολλών ανθρώπων πραγματικότητα. Τους βοηθούν να δημιουργήσουν την οικογένεια τους. Ο Νόρμαν Μπάρουιν εκμεταλλεύτηκε τη θέληση αυτών των ανθρώπων να γίνουν γονείς και καταχράστηκε την επαγγελματική του ιδιότητα.
Πηγή: https://www.news247.gr/