Γιατρός αφήνει “δωράκι” σε ασθενή κατά τη διάρκεια αφαίρεσης θυρεοειδή

Γιατρός αφήνει “δωράκι” σε ασθενή κατά τη διάρκεια αφαίρεσης θυρεοειδή

18 Φεβρουαρίου, 2019

Ένας 17χρονος έφηβος έπρεπε να υποβληθεί σε επέμβαση ολικής αφαίρεσης θυρεοειδή, όπως έχει ορίσει ο ενδοκρινολόγος του.
Ο νεαρός αντιμετώπιζε επί έτη πρόβλημα με τον θυρεοειδή αδένα του και δυσκολευόταν να τον ρυθμίσει. Οι εναλλαγές φαρμακευτικής αγωγής, οι αυξομειώσεις βάρους και οι συνεχόμενες ορμονολογικές εξετάσεις είχαν ταλαιπωρήσει ιδιαίτερα τον μικρό και την οικογένεια του.
Ο γιατρός του το συμβούλευσε να προχωρήσει σε εξ ολοκλήρου αφαίρεση του αδένα με σκοπό να βελτιώσει τη κατάστασή του. Η επέμβαση έγινε σε νοσοκομείο της επαρχίας και ο χειρουργός που ανέλαβε την εγχειρητική διαδικασία αφαίρεσε μόνο μέρος του αδένα και όχι όλο το θυρεοειδή. Ο 17χρονος αναγκάστηκε να υποβληθεί ξανά σε εγχείρηση για να ολοκληρωθεί η αφαίρεση.
Ο χειρουργός έδειξε ότι δεν θεώρησε “τόσο τραγικό” το λάθος του και κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με τους γονείς του παιδιού, τους ειρωνεύτηκε και προσπάθησε να διακωμωδήσει το γεγονός.
Η οικογένεια του ασθενή κινήθηκε νομικά εναντίον του γιατρού και κατάφερε κερδίσει τη δικαστική μάχη και αποζημίωση ύψους 80.000 ευρώ. Σε δήλωση τους οι γονείς ανέφεραν πως αυτά τα χρήματα θα αφιερωθούν στις σπουδές του παιδιού τους και πως επέλεξαν τη νομική οδό, όχι για τα χρήματα της αποζημίωσης αλλά για την ηθική δικαίωση τους έναντι του γιατρού.
Εσείς θα μπορούσατε να ανεχτείτε τέτοια συμπεριφορά;
Αν έχετε υποστεί εσείς ή κάποιος δικός σας άνθρωπος Ιατρικό Λάθος μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]
Πηγή:  www.vice.com/gr