Γιατρούς μηνύει τους συναδέλφους της

Γιατρός μηνύει τους συναδέλφους της!

26 Μαρτίου, 2019

Παραιτήθηκε γιατί δεχόταν απειλές!
Μία γιατρός σε νοσοκομείο της Ρόδου κατέθεσε μήνυση εναντίον τριών συναδέλφων της για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση.
Σύμφωνα με την ενάγουσα, το νοσοκομείο στο οποίο προσλήφθηκε λειτουργούσε επί ενάμιση χρόνο χωρίς γιατρό. Ως αποτέλεσμα, οι ιατρικές διαγνώσεις καθυστερούσαν πολύ, καθώς όλα τα δείγματα αποστέλλονταν σε νοσοκομείο της Αθήνας για βιοψία.
Με την ανάληψη των καθηκόντων της, η γιατρός προσέλαβε ειδικευόμενο προσωπικό και μερίμνησε για την αγορά κατάλληλου εξοπλισμού στο εργαστήριο. Έτσι, όλες οι απαραίτητες εξετάσεις μπορούσαν πλέον να γίνονται απευθείας στο νοσοκομείο, πλην ελάχιστων ιδιαίτερων περιπτώσεων.
Όμως, το προσωπικό του νοσοκομείου δεν ήταν σύμφωνο με αυτήν την αλλαγή
Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι συνάδελφοι της ξεκίνησαν έναν εργασιακό πόλεμο εναντίον της. Η αρνητική τους συμπεριφορά, που κυμαίνονταν από εξύβριση μέχρι εκφοβισμό, δημιούργησε ένα κλίμα «εμπόλεμης ζώνης» στην κλινική.
Μάλιστα, προχώρησαν σε συντονισμένες αναφορές εις βάρος της με σκοπό να διωχθεί πειθαρχικά!
Αιτία για όλη την συμπεριφορά τους, ήταν η αλλαγή του ρυθμού και τρόπου εργασίας τους. Για πολύ καιρό η δουλειά τους περιοριζόταν στην παραλαβή των δειγμάτων, τη συσκευασία τους και την αποστολή τους στο εργαστήριο, μέχρι να λάβουν πίσω τα αποτελέσματα.
Η στελέχωση του νοσοκομείου αύξησε τον φόρτο εργασίας τους με αποτέλεσμα να εκφράζουν έκδηλα την απροθυμία τους να συνεργαστούν υπό τις νέες συνθήκες.
Η υπόθεση στα δικαστήρια
Οι συνεχείς αναφορές που δέχονταν η γιατρός, είχε ως αποτέλεσμα να περάσει από πειθαρχικό. Η γιατρός, μην αντέχοντας άλλο τον εκφοβισμό που δέχονταν, αιτήθηκε την παραίτηση της.
Η ίδια στρέφεται εναντίον τριών συναδέλφων της, οι οποίοι υποκίνησαν την όλη κατάσταση. Όπως υποστηρίζει, οι αναφορές περιέχουν ψευδή και συκοφαντικά στοιχεία, όπως βίαιη και παράνομη συμπεριφορά, που είχαν σκοπό να την υποβαθμίσουν ως άνθρωπο και ως επιστήμονα.
 
 
Πηγή: www.dimokratiki.gr