Γιατρός στην Ν. Αφρική αφήνει τους ασθενείς να πληρώσουν ό,τι μπορούν

7 Νοεμβρίου, 2019

Το όραμα του γιατρού Paulo de Valdoleiros είναι να δημιουργήσει ένα σύστημα υγείας προσβάσιμο σε όλες τις κοινωνικές ομάδες ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται.
Το αξιοσημείωτο είναι πως ο Paulo de Valdoleiros αποφοίτησε από την ιατρική σχολή στα 51 του χρόνια και τώρα κάνει το όνειρο του πραγματικότητα προσφέροντας ιατρική φροντίδα σε ασθενείς. 
Ο γιατρός γεννήθηκε στην Πορτογαλία αλλά η οικογένεια του μετοίκησε στη Μοζαμβίκη, όταν ήταν σε ηλικία 14 ετών. Πάντα ονειρευόταν να γίνει γιατρός όμως η οικονομική κατάσταση των γονιών δεν το επέτρεπε. Ο  Paulo άρχισε να εργάζεται στο κομμάτι των οικονομικών και κατάφερε να δημιουργήσει τη δική του επιχείρηση πώλησης επίπλων. 
Ποτέ δεν ξέχασε το όνειρο του. Το 2006 έκανε την εγγραφή του στο Πανεπιστήμιο. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε το 2011 κατάφερε να κρατήσει στα χέρια του το πολυπόθητο πτυχίο από την ιατρική σχολή.
Τι τον κάνει μοναδικό; Στο ιατρείο που έχει ανοίξει σε πόλη της Νότιας Αφρικής, δέχεται ασθενείς από όλες τις κοινωνικές ομάδες. Προσφέρει τις υπηρεσίες του αφήνοντας τους ασθενείς να πληρώνουν ό,τι προαιρούνται ανάλογα με την οικονομική τους δυνατότητα. 
Στη Νότια Αφρική, μια χώρα όπου το 56% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας ο κ. de Valdoleiros παρέχει μια πολύ αναγκαία υπηρεσία.
Το σύστημα δημόσιας υγειονομικής περίθαλψης της Νότιας Αφρικής δεν είναι επί του παρόντος εξοπλισμένο για να καλύψει τις απαιτήσεις όλων των ατόμων που χρειάζονται ιατρική φροντίδα. Ο Paulo de Valdoleiros κάνει το όνειρό του πραγματικότητα βοηθώντας τους ασθενέστερους.
πηγή:https://www.globalcitizen.org