Γιατρός πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να χρηματίζεται από ασθενή

Γιατρός πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να χρηματίζεται από ασθενή

22 Μαρτίου, 2019

Γιατρός πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να χρηματίζεται από ασθενή.
Σάλο έχει προκαλέσει ο χρηματισμός γιατρού που πιάστηκε επ’ αυτοφώρω από την αστυνομία την ώρα που λάμβανε το χρηματικό ποσό από την ασθενή.
1.000 ευρώ για μία θέση στο νοσοκομείο…
Ο γιατρός ζήτησε το ποσό των 1.000 ευρώ για να διασφαλίσει την εισαγωγή της ασθενούς στο νοσοκομείο. Η γυναίκα που πάσχει από σοβαρή ασθένεια βρήκε το σθένος να αντιτεθεί στην παράλογη απαίτηση του γιατρού του και να καταγγείλει το περιστατικό στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.
Οι αστυνομικές αρχές λειτούργησαν άμεσα και αποτελεσματικά “στήνοντας” επιχείρηση με προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Συνέλαβαν τον γιατρό την ώρα που χρηματιζόταν από την ασθενή.
Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια του Εισαγγελέα, καθώς διετάχθει άμεσα ένορκη διοικητική εξέταση με τον γιατρό να κατηγορείται για παράνομο χρηματισμό.
Ο χρηματισμός αποτελεί σημαντικό παράπτωμα και διώκεται από το Νόμο.
Αρκετοί ασθενείς αναγκάζονται να δανείζονται από συγγενικά και φιλικά τους πρόσωπα προκειμένου να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις του ιατρικού προσωπικού. Οι γιατροί που προβαίνουν σε αυτές τις ενέργειες εκμεταλλεύονται την ανάγκη του ασθενή για περίθαλψη και βελτίωση της υγεία του.
Τη στιγμή που άλλοι συνάδελφοι τους προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς στις πάσχουσες και οικονομικά ασθενέστερες ομάδες, εκείνοι ξεχνούν τον όρκο τους στον Ιπποκράτη και στοχεύουν στο οικονομικό κέρδος.
 

Μήπως έχει συμβεί και σε εσάς;

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]
Πηγή: https://www.alphatv.gr