Γνωστός ογκολόγος έταξε σε ασθενή φάρμακο-φάντασμα, αξίας 10.000€

7 Σεπτεμβρίου, 2022

3 χρόνια παρακολουθούσε τον καρκινοπαθή ασθενή του, ένας γνωστός ογκολόγος στο νοσοκομείο Θεαγένειο. Ο γιατρός κάτω από την πίεση της ΄΄τελευταίας ελπίδας΄΄, του ζήτησε 10.000€ για ένα φάρμακο το οποίο κυκλοφορεί μόνο στην Αμερική. Το φάρμακο αυτό, θα ερχόταν μεν στην Ελλάδα, αλλά σε 3-4 μήνες, που τότε μάλλον θα ήταν αργά για τον ασθενή. Το ποσό κατατέθηκε μέσα σε μια μέρα και το φάρμακο… δεν ήρθε ποτέ! 

Ο ασθενής και η σύζυγός του, απευθύνθηκαν σε δικηγόρο καθώς ήδη ο καρκίνος είχε κάνει μετάσταση στον οισοφάγο και το ΄΄θαυματουργό φάρμακο΄΄ που τους είχε υποσχεθεί, δεν ερχόταν από τη φαρμακευτική εταιρία. 

Ο γιατρός μετά από πίεση παραδέχτηκε ότι το φάρμακο αυτό δεν υπήρχε και ότι τα χρήματα τα πήρε με δόλο. 

Σύμφωνα με δηλώσεις της δικηγόρου, ο ογκολόγος παραιτήθηκε από το νοσοκομείο. 

Είναι όμως αρκετή η παραίτηση; Πως θα ΄΄καλύψει΄΄ δυο εγκλήματα μια τέτοια κίνηση; Πρώτο έγκλημα: η ψυχολογική εκμετάλλευση και οι ψεύτικες ελπίδες σωτηρίας. Δεύτερο έγκλημα: η απαίτηση για άμεση καταβολή των χρημάτων. 

Ένας άνθρωπος που επί 3 χρόνια ζει με τον καρκίνο -και που κάνει μετάσταση-, σίγουρα είναι ψυχολογικά αδύναμος. Πως θα νιώθει τώρα αυτός ο ασθενής; Τι δύναμη θα βρει να παλέψει για τη ζωή του; Πως θα προσπαθήσει να προχωρήσει, όταν ξέρει ότι έχει δανειστεί ή ρευστοποιήσει την περιουσία του για να συγκεντρώσει τα χρήματα που του ζήτησαν; 

Αυτός ο άνθρωπος πρέπει να αποζημιωθεί. Όχι μόνο για τα 10.000€ αλλά και για τη ψυχική οδύνη που του δημιούργησε αυτή η απάνθρωπη συμπεριφορά του γιατρού… 

Και χωρίς το νόμο, δεν θα μπορούσε να προχωρήσει.

Κανένας γιατρός δεν έχει δικαίωμα να εκμεταλλεύεται την ασθένεια και να κερδίζει ΄΄ παίζοντας΄΄ με ψυχές.  

Συζητήστε μαζί μας, κάποιο λάθος ή εκμετάλλευση που σας έχει σταματήσει και αφήστε μας να σας οδηγήσουμε στην αποζημίωση… ηθική και χρηματική!