Γνωστός χειρουργός αυτοκτόνησε λόγω ιατρικού του λάθους

Γνωστός χειρουργός αυτοκτόνησε λόγω ιατρικού του λάθους.

1 Νοεμβρίου, 2018

Ένας από τους κορυφαίους χειρουργούς ορθοπεδικούς – τραυματολόγους της Βρετανίας έδωσε τέλος στη ζωή του στο γκαράζ του σπιτιού του.

Ο γιατρός Alexander Reading που χαρακτηρίζεται ως περφεξιονιστής από τους συναδέλφους του, ήταν γεμάτος τύψεις και δεν κατάφερε να διαχειριστεί το συναισθηματικό φορτίο της πράξης του.
Όπως αναφέρεται στο βρετανικό τύπο ο χειρουργός δεν μπορούσε να αποδεχθεί ότι ένα ιατρικό λάθος που είχε κάνει κατά τη διάρκεια επέμβασης, επηρέασε αρνητικά την εξέλιξή της υγείας ασθενή του.
Μη μπορώντας να ξεπεράσει το λάθος του και τη ζημιά που δημιούργησε στον ασθενή του αποφάσισε να κρεμαστεί στο γκαράζ του δίνοντας τέλος στο προσωπικό “μαρτύριο” που βίωνε. Το σώμα του ανακάλυψε η γυναίκα του μη μπορώντας να πιστέψει πως ο άντρας της και πατέρας των 2 παιδιών τους αποφάσισε να τερματίσει τη ζωή του.
Οι γιατροί που αγαπούν ουσιαστικά το λειτούργημα τους και έχουν θέσει ως σκοπό της ζωής τους να βοηθούν τους ανθρώπους που τους έχουν ανάγκη, δύσκολα διαχειρίζονται τα λάθη που μπορεί να κάνουν. Η ευθύνη του γιατρού είναι τεράστια απέναντι στον ασθενή. Δυστυχώς, ο 45χρονος Alexander δεν συγχώρεσε ποτέ τον εαυτό του για αυτό που συνέβη. Το ψυχολογικό του “βάρος” τον παρέσυρε και τον οδήγησε στην αυτοχειρία.
Διαβάστε εδώ περισσότερα για τα ιατρικά λάθη.