Γνωστός ηθοποιός έχασε την κόρη του από ιατρικό λάθος

16 Σεπτεμβρίου, 2019

Σε συνέντευξη του ο γνωστός ηθοποιός της σειράς Το Στέμμα Jason Watkins αποκάλυψε πως έχασε το παιδί του από ιατρική αμέλεια.
Ο Watkins θα ενσαρκώσει στην μικρή οθόνη τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Harold Wilson, ωστόσο στην πραγματική του ζωή βιώνει καθημερινά τις τραγικές αναμνήσεις της απώλειας της δίχρονης κόρης του.
Όπως αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξη του, η μικρούλα έχασε τη ζωή της από σήψη την Πρωτοχρονιά του 2011. Το γεγονός αυτό στιγμάτισε τις μνήμες της οικογένειας του και μέχρι σήμερα η ανάμνηση είναι ακόμα “νωπή” στο μυαλό του. Μάλιστα, το πτώμα του παιδιού βρήκε πρώτη η μεγαλύτερη αδερφή της
Η μικρούλα υπέφερε από κρύωμα και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε με λοίμωξη. Οι γιατροί της συνταγογράφησαν αντιβίωση και της έδωσαν εξιτήριο. Ωστόσο, η υγεία της μικρούλας επιδεινώθηκε και οι γονείς του την μετέφεραν ξανά στο νοσοκομείο.
Οι γιατροί της έδωσαν εξιτήριο για δεύτερη φορά και λίγες ώρες αργότερα βρέθηκε νεκρή! Η αιτία θανάτου της έγινε γνωστή έξι μήνες μετά και αποκαλύφθηκε ότι ήταν λόγω σήψης.
Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ
Η σήψη προέρχεται ως αντίδραση του οργανισμού σε μια λοίμωξη. Αν δεν διαγνωστεί και αντιμετωπιστεί άμεσα εξαπλώνεται στον οργανισμό καταστρέφοντας σιγά – σιγά τα εσωτερικά όργανα και προκαλώντας οργανική ανεπάρκεια και θάνατο
Η σήψη θεωρείται μία από τις σημαντικότερες αιτίες θανάτου παγκοσμίως και η πρόγνωση παίζει πρωταρχικό ρόλο στην αντιμετώπιση της. 
 
 
Πηγή: https://www.protothema.gr