Γνωστός ποδοσφαιριστής θύμα ιατρικού λάθους

24 Σεπτεμβρίου, 2019

Θύμα ιατρικού λάθους έχει υποπέσει ένας από τους καλύτερους αμυντικούς των γηπέδων, ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ. Ο γνωστός ποδοσφαιριστής βίωσε μία τρομακτική εμπειρία που παραλίγο να του κοστίσει τη ζωή.
Το 2012 αγωνιζόταν για την Χρόνιγκεν. Ο 20χρονος τότε παίκτης ένιωσε έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Οι γιατροί θεώρησαν ότι έπασχε από μία απλή ίωση και του επέτρεψαν να επιστρέψει σπίτι.
Τα πράγματα όμως άρχισαν να χειροτερεύουν για τον 20χρονο στόπερ. Η κατάσταση της υγείας του δεν έδειχνε βελτίωση και οι πόνοι έγιναν πιο έντονοι. Αποφάσισε να μεταβεί σε άλλο νοσοκομείο όπου διαγνώστηκε με οξεία σκωληκοειδίτιδα, η οποία είχε μετατραπεί σε περιτονίτιδα και είχε επηρεάσει τα νεφρά του. Οι γιατροί τον μετέφεραν άμεσα στο χειρουργείο και του έσωσαν τη ζωή.
Ο Φαν Ντάικ θυμάται το περιστατικό μέχρι σήμερα και ευγνωμονεί τους ανθρώπους που τον φρόντισαν και τον βοήθησαν να ξεπεράσει το πρόβλημα του. 
Ο ίδιος έχει αναφέρει: «Ακόμη θυμάμαι που ήμουν καθηλωμένος στο κρεβάτι και είχα παντού σωληνάκια στο σώμα μου. Σκεφτόμουν το χειρότερο, η ζωή μου κινδύνευε και έπρεπε να σκεφτούμε όλα τα ενδεχόμενα. Έπρεπε να υπογράψω κάτι χαρτιά, σαν διαθήκη, γιατί θα μπορούσα να είχα πεθάνει».
 
Πηγή: https://www.tanea.gr