Γονείς κατηγορούν τους γιατρούς για τον χαμό του παιδιού τους

Γονείς κατηγορούν τους γιατρούς για τον χαμό του παιδιού τους

25 Φεβρουαρίου, 2019

Για ιατρική αμέλεια κατηγορούν οι γονείς 22χρονου στην Κύπρο τους γιατρούς του νοσοκομείου που νοσηλεύτηκε.
 
Το χρονικό…
Ο 22χρονος νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Μετά από εγχείρηση, νοσηλεύτηκε για 8 μήνες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Οι γονείς του δεν έχαναν την ελπίδα τους και προσπαθούσαν να κάνουν ότι περνούσε από το χέρι τους για να τον κρατήσουν στη ζωή.
Έτσι ο γιος τους υποβλήθηκε σε εκ νέου εγχείρηση κρανίου με σκοπό να καταστεί δυνατή η μεταφορά του σε νοσοκομείο του εξωτερικού, στοχεύοντας στη βελτίωση της κατάστασης του. Δυστυχώς, ο άτυχος νεαρός 2 μέρες μετά την επέμβαση εξέπνευσε αφήνοντας την οικογένεια του σε βαρύ πένθος.
 
Τα αίτια του θανάτου…
Ο ιατροδικαστής που διενήργησε τη νεκροψία του 22χρονου δήλωσε πως εντοπίστηκαν ευρήματα τα οποία αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ο θάνατος του νεαρού να οφείλεται σε ιατρική αμέλεια.
Οι γονείς αποφάσισαν να κινηθούν νομικά και έχουν ήδη προχωρήσει σε καταγγελία. Το ζήτημα εξετάζεται από τις Αρχές με στόχο την απόδοση ευθυνών.   
Ο έλεγχος είναι η δύναμη του ασθενή. Οι Αρχές και η Δικαιοσύνη καλούνται να κρίνουν και να αποφανθούν για το ποιος ευθύνεται και πως πρέπει να τιμωρηθεί.
 
 
ΠΗΓΗ: http://www.philenews.com