Γυναικολόγος “εφηύρε” εγκυμοσύνη για να αποσπάσει χρήματα για άμβλωση

1 Αυγούστου, 2018

Γυναικολόγος “εφηύρε” εγκυμοσύνη για να αποσπάσει χρήματα για άμβλωση

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στην περιοχή της Χαλκίδας όπου γυναικολόγος προσπάθησε να εξαπατήσει 40χρονη για να καταφέρει να της αποσπάσει χρήματα για τις υπηρεσίες της.

Το Τριμελές Εφετείο Εύβοιας με επικύρωση από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επέβαλε ποινή σε γυναικολόγο η οποία ενημέρωσε πελάτισσά της ότι κυοφορούσε και προσπάθησε να την υποβάλει σε άμβλωση έναντι της αμοιβής των 750 ευρώ, ενώ δεν βρισκόταν σε κατάσταση εγκυμοσύνης.

Η 40χρονη γυναίκα, μητέρα 3 παιδιών είχε μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη τον Φεβρουάριο του 2007 η οποία παράλληλα εμφάνιζε και επιπλοκές. Η γυναίκα αποφάσισε να προχωρήσει σε άμβλωση μέσω της συγκεκριμένης γυναικολόγου καταβάλλοντας το ποσό των 800 ευρώ.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]

Μόλις 6 μήνες αργότερα τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου σε νέα επίσκεψη της στη γυναικολόγο ενημερώθηκε ότι βρίσκεται και πάλι σε κύηση. Η 40χρονη γεμάτη απορία, καθώς λάμβανε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις αποφάσισε μαζί με τον σύζυγό της να επισκεφθεί άλλο γυναικολόγο για να βεβαιωθεί ότι όντως βρίσκεται σε ενδιαφέρουσα.

Ο γιατρός που επισκέφθηκε μετά τις απαραίτητες εξετάσεις τη διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμία εγκυμοσύνη το συγκεκριμένο διάστημα!

Η γιατρός που την παρακολουθούσε στο παρελθόν της είχε δείξει μάλιστα και υπερηχογράφημα-video με το “υποτιθέμενο έμβρυο”. Ως ένδειξη καλής συνεργασίας η γιατρός της έκανε και καλύτερη τιμή “ρίχνοντας” το ποσό στα 750 ευρώ!

Σε συνεργασία με την Ασφάλεια της Χαλκίδας προσημειώθηκαν τα χαρτονομίσματα των 750 ευρώ και η 40χρόνη επισκέφθηκε το ιατρείο της γυναικολόγου μαζί με το σύζυγο της. Την ώρα του ραντεβού της ζητήθηκε έγγραφη βεβαίωση από την πελάτισσα της ότι είναι σε κατάσταση εγκυμοσύνης προκειμένου να το χρησιμοποιήσει για να απουσιάσει από την εργασία της. Η γυναικολόγος προχώρησε σε δημιουργία έγγραφης βεβαίωσης, στη συνέχεια της δόθηκε η αμοιβή των 750 ευρώ και αμέσως συνελήφθη από την αστυνομία.

To Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Χαλκίδας, καταδίκασε τη γιατρό σε φυλάκισης 29 μηνών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ για τα αδικήματα της απόπειρας απάτης και της έκδοσης ψευδούς ιατρικής βεβαίωσης.

Η γυναικολόγος άσκησε έφεση και το Τριμελές Εφετείο Εύβοιας μείωσε την ποινή της σε φυλάκιση 13 μηνών και τη χρηματική ποινή στα 1.000 ευρώ. Στην συνέχεια ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την εφετειακή απόφαση και απέρριψε την αναίρεση της γυναικολόγου.

Δυστυχώς, τέτοια περιστατικά έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια και πολλοί ασθενείς έχουν εξαπατηθεί ή έχουν υποστεί ιατρικό λάθος. Οι ασθενείς πρέπει να γνωρίζουν τα δικαιώματά τους και όλες τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν σε περίπτωση που βιώσουν παρόμοιο περιστατικό.

Ενημερωθείτε για τα δικαιώματα σας στο Δωρεάν μας βιβλίο!

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]