Γυναικολόγος έστειλε ασθενή στην εντατική με εγκληματικό λάθος

Γυναικολόγος έστειλε ασθενή στην εντατική με εγκληματικό λάθος!

6 Νοεμβρίου, 2018

Μία απλή επίσκεψη στον γυναικολόγο για έναν τυπικό γυναικολογικό έλεγχο οδήγησε μία νεαρή γυναίκα στην εντατική.

Ο γνωστός γυναικολόγος διέγνωσε κατά τον έλεγχο ότι η νεαρή γυναίκα είχε μία κύστη 5 χιλιοστών στην ωοθήκη της. Σύμφωνα με τη σύσταση του γιατρού η κύστη έπρεπε να αφαιρεθεί προληπτικά.
Η γυναίκα έχοντας εμπιστοσύνη στο γιατρό της και την πολυετή του πείρα, αποφάσισε να προχωρήσει στο χειρουργείο. Η ασθενής ήθελε πολύ να γίνει μητέρα και θα έκανε ό,τι της έλεγε ο γιατρός της με σκοπό να αποκτήσει το παιδί που τόσο λαχταρούσε.
Το απλό χειρουργείο ρουτίνας μετατράπηκε σε εφιάλτη, καθώς ο γιατρός έκανε ένα εγκληματικό ιατρικό λάθος. Κατά την επέμβαση ο γυναικολόγος μπέρδεψε την κύστη με την κήλη και αντί να αφαιρέσει την κύστη από την ωοθήκη της γυναίκας, τρύπησε κατά λάθος με νυστέρι τον νωτιαίο μυελό της, με αποτέλεσμα να γεμίσει αέρα ο εγκέφαλός της.
Η κατάσταση ξέφυγε και το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου έσπευσε να σώσει τη γυναίκα. Το λάθος όμως είχε ήδη γίνει. Η ασθενής υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία και αμέσως διαπιστώθηκε η βλάβη στη μηνιγγομυελοκήλη. Το ιατρικό λάθος του χειρουργού άφησε τη γυναίκα σχεδόν ανάπηρη. Επιπλέον, η γυναίκα δεν έχει επαφή με το περιβάλλον. Μετά το χειρουργείο βρέθηκε διασωληνωμένη στη μονάδα εντατικής θεραπείας.
Το οικογενειακό περιβάλλον της γυναίκας δεν μπορεί να πιστέψει πως από τη μία στιγμή στην άλλη το αγαπημένο τους πρόσωπο βρέθηκε σε αυτή τη τραγική κατάσταση. Η ζωή της κοπέλα κρέμεται κυριολεκτικά από μία κλωστή. Ο γιατρός θα κληθεί να λογοδοτήσει για την πράξη του στη Δικαιοσύνη.
Τα ιατρικά λάθη στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Η σιωπή δεν βοηθά στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]