Γυναίκα παραμορφώθηκε στο πρόσωπο από ιατρικό λάθος

Γυναίκα παραμορφώθηκε στο πρόσωπο από ιατρικό λάθος

3 Μαΐου, 2019

Η Hannah Vaughn Setzer γεννήθηκε με μία σπάνια πάθηση κατά την οποία χιλιάδες κύστες αναπτύσσονταν στο πρόσωπο και το λαιμό της. Μετά τη γέννηση της υποβλήθηκε σε ειδική εγχείρηση με σκοπό να αφαιρεθούν οι κύστες. Οι γιατροί υπέπεσαν σε σημαντικό ιατρικό λάθος, καθώς αφαίρεσαν και άλλα νεύρα του προσώπου της.
Το αποτέλεσμα;
Η κοπέλα δεν μπορεί να κλείσει καθόλου τα μάτια και το στόμα της. Υπάρχουν επίσης κύστες που εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία του αεραγωγού και του οισοφάγου της, και έτσι έχει τραχειοστομία και έναν σωλήνα τροφοδοσίας για να επιβιώνει.
Η Hannah είναι μαχήτρια…
Η εκτίμηση της ιατρική ομάδας έδινε στη νεογέννητη Hannah περίπου ένα χρόνο ζωής. Η 28χρονη σήμερα κοπέλα τους διέψευσε! Όχι μόνο κατάφερε να επιβιώσει, αλλά με δύναμη ψυχής προσπαθεί να ζει μία φυσιολογική ζωή. Είναι γυμνάστρια, παντρεμένη με έναν άνθρωπο που την αγαπά και προσπαθεί να γίνει παράδειγμα προς μίμηση για εκείνους που έχουν περάσει δυσκολίες όπως κι εκείνη.
Οι γιατροί είχαν προειδοποιήσει τη μητέρα της να προχωρήσει σε έκτρωση, καθώς η γέννα θα μπορούσε να αποβεί μοιραία για εκείνη και το παιδί. Η γυναίκα όμως αποφάσισε με σθένος να κρατήσει το μωρό της και να το φέρει στη ζωή.
Ένα ιατρικό λάθος μπορεί να αλλάξει ολοκληρωτικά τη ζωή ενός ασθενή και να τον ζημιώσει σωματικά και ψυχολογικά. Σε κάθε περίπτωση το ιατρικό παράπτωμα οδηγεί τον ασθενή σε μία διαφορετική ζωή που δεν πίστευε ποτέ ότι θα ζήσει.
Τα ιατρικά λάθη πρέπει να αποζημιώνονται με σκοπό να αποδίδονται οι ευθύνες και οι ασθενείς να ενισχύονται, έτσι ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζουν καλύτερα το πρόβλημα που τους έχει δημιουργηθεί, αλλά και να έχουν ένα αίσθημα δικαίωσης για ό,τι τους συνέβη.
 
Πηγή: https://www.cnn.gr