Ήπιε ρακή και βρέθηκε στην εντατική!

Ήπιε ρακή και βρέθηκε στην εντατική με συμπτώματα εγκεφαλικού

5 Νοεμβρίου, 2018

Αυτό το περιστατικό θα μπορούσε να συμβεί μόνο στην Κρήτη!

Ένα απίστευτα κωμικοτραγικό περιστατικό συνέβη σε νοσοκομείο της Κρήτης. Ευτυχώς ο ασθενής ξεπέρασε τον κίνδυνο, αλλά τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί πολύ διαφορετικά για εκείνον.
Όλοι γνωρίζουμε την αγάπη των Κρητικών για την παραδοσιακή ρακή! Ένας ηλικιωμένος ασθενής έφτασε στο νοσοκομείο, συνοδεία συγγενικού του προσώπου, με σκοπό να προχωρήσει σε έλεγχο του πεπτικού του συστήματος. Ο ασθενής είχε στην κατοχή του ένα μπουκάλι ρακή για να “φιλέψει” τους γιατρούς που θα τον αναλάμβαναν, όπως συχνά συνηθίζεται στην Κρήτη.
Αντι να πιει νερό με το σκιαγραφικό, ήπιε ρακή!
Κατά την αξονική και μαγνητική τομογραφία ο ασθενής καλείται να δεχθεί στον οργανισμό του σκιαγραφικό για να προχωρήσει η διαδικασία. Ο ηλικιωμένος “ανακάτεψε” το σκιαγραφικό με ρακή αντί για νερό όπως προβλέπεται, μετά από προτροπή συγγενικού του προσώπου.
Ο οργανισμός του ηλικιωμένου αντέδρασε όπως είναι φυσικό και ο ασθενής οδηγήθηκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας σε σοβαρή κατάσταση. Ευτυχώς ξεπέρασε τον κίνδυνο και κατάφερε να επιστρέψει σύντομα σπίτι του παρά την περιπέτεια του.
Δεν μπορούμε να πιστέψουμε πως ένα τέτοιο περιστατικό συνέβη σε νοσοκομειακή μονάδα μπροστά στα μάτια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Η κατάσταση θα μπορούσε να είχε αποβεί μοιραία για τον ηλικιωμένο.
 
Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για ιατρικά λάθη και παρόμοια περιστατικά εδώ.