Ήταν ο θάνατος γνωστού μουσικού ιατρικό σφάλμα;

10 Δεκεμβρίου, 2018

Σύμφωνα με τη σύζυγο του εκλιπόντα Chris Cornell ο γιατρός που παρακολουθούσε τον διάσημο τραγουδιστή συνταγογραφούσε φαρμακευτική αγωγή στον ασθενή του χωρίς τις απαραίτητες εξετάσεις.

Η Vicky Cornell-Karayiannis, σύζυγος του τραγουδιστή, κατέθεσε μήνυση εναντίον του οικογενειακού τους γιατρού κατηγορώντας τον για αμέλεια. Η υπόθεσή έχει ήδη πάρει το δρόμο της δικαιοσύνη και θα κριθεί από τα αμερικανικά δικαστήρια.
Ο Chris Cornell βρέθηκε νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου μετά το τέλος συναυλίας που είχε δώσει με το συγκρότημα του. Στη μήνυση που έχει κατατεθεί αναφέρεται πως ο Δρ. R.K., γιατρός του μουσικού, είχε συνταγογραφήσει 940 δόσεις του αγχολυτικού Lorazepam (Ativan) και ποσότητες οξυκωδόνης, χωρίς όμως να έχει εξετάσει τον ασθενή του.
Η σύζυγος του μουσικού ισχυρίζεται πως ο γιατρός δεν είχε προειδοποιήσει τον Cornell, ο οποίος ήταν επιρρεπής στον εθισμό, για τις παρενέργειες των φαρμάκων που του είχε συνταγογραφήσει. Συγκεκριμένα, μέσα στις παρενέργειες υπήρχε και η περίπτωση αυτοκτονικών τάσεων.
Σύμφωνα με την καταγγελία φαίνεται πως δεν ήταν η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος γιατρός δρούσε με αυτό τον τρόπο, πράγμα που τον καθιστά επικίνδυνο για την δημόσια υγεία.
Ο Chris Cornell άφησε πίσω του ένα αξιομνημόνευτο και αξιόλογο έργο στη rock μουσική. Ήταν τραγουδιστής της γνωστής μπάντας Soundgarden από το 1984, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο. Οι fans του σε όλο τον κόσμο βυθίστηκαν στο πένθος.
Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει τέτοιο περιστατικό. Για αυτό ακριβώς τον λόγο θα πρέπει να αναφέρουμε/καταγγέλλουμε παρόμοια περιστατικά που πέφτουν στην αντίληψη μας. Μπορεί η κίνηση μας αυτή να εμποδίσει τη δράση ανεύθυνου ιατρικού προσωπικού και να σώσει ανθρώπινες ζωές.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]