Η ιατρικό λάθος. Ασθενής είχε οξεία νεφρική ανεπάρκεια, ενώ διαγνώστηκε θλάση

Η ιατρικό λάθος. Ασθενής είχε οξεία νεφρική ανεπάρκεια, ενώ διαγνώστηκε θλάση

Η ιατρικό λάθος. Ασθενής είχε οξεία νεφρική ανεπάρκεια, ενώ διαγνώστηκε θλάσηΗ ιατρικό λάθος. Ασθενής είχε οξεία νεφρική ανεπάρκεια, ενώ διαγνώστηκε θλάση

Η ιατρικό λάθος. Ασθενής είχε οξεία νεφρική ανεπάρκεια, ενώ διαγνώστηκε θλάση

Αισιόδοξα τα νέα για τους ασθενείς

Ιατρός διέγνωσε θλάση, ενώ στην πραγματικότητα ο ασθενής είχε υποστεί νεφρική ανεπάρκεια. Αυτό έκανε γνωστό στο κοινό, ο influencer Αλέξανδρος Κοψιάλης σε προσωπικό του λογαριασμό, για τον πατέρα του.

Πόνους που είχε ο πατέρας του στη μέση, οφείλεται σε νεφρική ανεπάρκεια και από μια λάθος διάγνωση γιατρού!

Το παρακάτω μήνυμα εξηγεί το ιατρικό λάθος που υπέστη:

«Καλησπέρα σε όλους! Να ευχηθώ χρόνια πολλά με υγεία. Θα προσπαθήσω να είμαι απλός, περιεκτικός και σύντομος. 8 Μάρτιου ο πατέρας μου άρχισε να νιώθει κάποιες ενοχλήσεις στη μέση και όπως ήταν φυσιολογικό πήγαμε σε έναν ορθοπεδικό, ο οποίος έβγαλε πόρισμα ότι έχει πάθει θλάση, κάτι πρακτικά αδύνατο για τη ζωή την οποία ακολουθεί ο πατέρας μου ειδικά τα τελευταία χρόνια.
Όπως αντιλαμβάνεστε του έγραψε κάποια πολύ ισχυρά αντιφλεγμονώδη και θεωρητικά μέσα στις μέρες ο πόνος θα υποχωρούσε. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και έφτασε στο σημείο να μην μπορεί να περπατήσει από τους πόνους, να μην μπορεί να κουνήσει τα χέρια του, να έχει σχεδόν παραλύσει, να μην μπορεί να βήξει. Κάνουμε μία ακτινογραφία στη μέση και έδειξε πως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και δεν υπήρχε θλάση.
Έτσι, λοιπόν, ο γιατρός, ο όποιος τον παρακολουθεί, ο καρδιολόγος, του ζήτησε κάποιες εξετάσεις αίματος. Οι εξετάσεις έγιναν στο σπίτι γιατί δεν μπορούσε να σηκωθεί για να πάει. Του πήραν ουρά και αίμα και ήταν πάρα πολύ αυξημένες οι τιμές στην κρεατινίνη, το νάτριο και το κάλιο. Τι σημαίνει αυτό; Ενδεχομένως να είχε πάθει κολικό νεφρού. Ο πόνος του νεφρού είναι πάρα πολύ κοντινός με τη μέση, σχεδόν στο ίδιο σημείο. Οπότε ενώ είχανε πρόβλημα τα νεφρά έπαιρνε δυνατά αντιφλεγμονώδη για την μέση, τα οποία ήρθαν και του νέκρωσαν στην ουσία και τα δύο νεφρά.

Φτάνουμε, λοιπόν, και στο χθες το βράδυ που η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ο πατέρας μου δεν μπορούσε να κουνηθεί από τους πόνους και τον πήρα σηκωτό στα χέρια παρέα με έναν φίλο μου και το πήγαμε εμείς οι ίδιοι στο νοσοκομείο. Του έκαναν εξετάσεις οι οποίες έδειξαν οξεία νεφρική ανεπάρκεια με συνέπεια να κάνει χθες το βράδυ μία αιμοκάθαρση κι άλλη μία σήμερα το πρωί.

Κλείνοντας, λοιπόν, να πω ότι η κατάσταση είναι πάρα πολύ άσχημη. Το μόνο το οποίο με παρηγορεί είναι το γεγονός ότι ο πατέρας μου δεν έπασχε από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, αλλά είναι κάτι το οποίο προκλήθηκε από τα φάρμακα τα οποία πήρε το τελευταίο διάστημα, τις τελευταίες 15 μέρες.

Ο μόνος λόγος που κάνω αυτά τα stories είναι γιατί θα ήθελα πολύ ένα μήνα πριν να είχα ακούσει έναν άνθρωπο να μου αφηγείται αυτή την ιστορία έτσι ώστε να ήμουν πιο πονηρεμένος και να έλεγα του πατέρα μου “μήπως δεν είναι η μέση; Πάμε να κάνουμε και μία εξέταση αίματος γιατί ποτέ δεν ξέρεις”.

Δυστυχώς τέτοια περιστατικά δεν παύουν να σταματούν, είτε γιατί ο γιατρός που μας παρακολουθεί δεν ασχολείται μαζί μας όσο θα έπρεπε, είτε γιατί δεν επιμείναμε στον πόνο που είχαμε. Θα πρέπει σαν ασθενείς να ενημερωθείτε για τα δικαιώματα σας και να επιμένετε όταν βλέπετε πως κάτι δεν πάει καλά.
Μην αφήνετε λάθος διαγνώσεις, που επιμένουν, να καταστρέψουν την υγεία σας.
Για οποιαδήποτε ενημέρωση ή βοήθεια στην υπόθεση σας, επικοινωνήστε με τον Συνήγορο του Ασθενή.