Η μπύρα του έσωσε τη ζωή

Η μπύρα του έσωσε τη ζωή!

22 Ιανουαρίου, 2019

Απίστευτο ιατρικό περιστατικό έλαβε χώρα στο Βιετνάμ, καθώς ιατροί έσωσαν από βέβαιο θάνατο ασθενή χορηγώντας του… πέντε λίτρα μπύρας!
Ο 48χρονος Nguyen Van Nhat εισήλθε σε νοσοκομείο της επαρχίας σε κρίσιμη κατάσταση λόγω δηλητηρίασης από νοθευμένο αλκοόλ. Το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου αντιλήφθηκε ότι τα επίπεδα της μεθανόλης στο αίμα του άνδρα ήταν 1.119 φορές υψηλότερα από το φυσιολογικό!
Αμέσως, το νοσηλευτικό προσωπικό του χορήγησε τρία κουτάκια μπύρας, ώστε να προστατέψουν το ήπαρ του 48χρονου από την υπερβολική δόση μεθανόλης. Ως γνωστόν, η μπίρα περιέχει αιθανόλη, συστατικό που ο οργανισμός επεξεργάζεται γρηγορότερα από τη μεθανόλη που εμπεριέχεται στα αλκοολούχα ποτά.
Οι ιατροί συνέχισαν να χορηγούν στον ασθενή κάθε μία ώρα από ένα κουτάκι μπύρα ενώ ταυτόχρονα προχώρησαν σε αιμοκάθαρση, αφαιρώντας τη μεθανόλη από τον οργανισμό του. Αποτέλεσμα; Ο ασθενής συνήλθε αφού κατανάλωσε 15 κουτάκια μπύρας, περίπου δηλαδή 5 λίτρα!
Η ανορθόδοξη αυτή μέθοδος που ακολούθησαν οι ιατροί έσωσε τη ζωή ενός ανθρώπου και είναι ένα τρανό παράδειγμα αγάπης για το λειτούργημα που ασκούν.
Είναι σημαντικό να δείξουμε πως πάντα υπάρχουν γιατροί-παραδείγματα που φροντίζουν τους ασθενείς τους με υπευθυνότητα. Οι γιατροί αυτοί ξεχωρίζουν από εκείνους που βλέπουν την ιατρική ως έναν τρόπο να κερδίσουν χρήματα, εκμεταλλευόμενοι τη θέση τους χωρίς να σκέφτονται ότι στα χέρια τους “κρατούν” ανθρώπινες ζωές.
Για να διαβάσετε περισσότερα άρθρα μας μπορείτε να πατήσετε ΕΔΩ