Η συγκλονιστική υπόθεση του βρέφους χωρίς πρόσωπο

24 Οκτωβρίου, 2019

Ένα βρέφος γεννήθηκε πρόσφατα χωρίς πρόσωπο, μάτια, μύτη και με άλλες δυσμορφίες λόγω ιατρικής αμέλειας.
Η πρωτοφανής υπόθεση που βγήκε στην δημοσιότητα, έλαβε χώρα στην Πορτογαλία. Οι γονείς καταγγέλλουν τον γυναικολόγο για ιατρική αμέλεια και σοβαρές παραλείψεις κατά την κύηση.
Ο γυναικολόγος, που παρακολουθούσε την εγκυμοσύνη της γυναίκας, την είχε υποβάλλει σε τρία υπερηχογραφήματα χωρίς όμως να εντοπίσει κάποιο πρόβλημα. Μάλιστα, όταν οι γονείς του εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για το ενδεχόμενο γενετικής ανωμαλίας, τους καθησύχασε βεβαιώνοντας τους ότι όλα ήταν καλά.
Όταν όμως γεννήθηκε το μωρό, έντρομοι οι γονείς διαπίστωσαν ότι δεν είχε μάτια, μύτη και ένα μεγάλο μέρος του κρανίου του!

Οι άτυχοι γονείς κατέθεσαν μήνυση εναντίον του γιατρού και φυσικά η υπόθεση βρίσκεται ήδη στα χέρια της δικαιοσύνης. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της χώρας δήλωσε πως «Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις αμέλειας εκ μέρους του γιατρού».
Ο γυναικολόγος τέθηκε ήδη σε διαθεσιμότητα, έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Ιατρικού Συλλόγου, και εκκρεμούν εις βάρος του και άλλες έξι καταγγελίες εκ των οποίων η παλαιότερη χρονολογείται το 2013.
 
Πηγή: https://city.sigmalive.com