Η τεχνητή νοημοσύνη στο πλευρό της ιατρικής!

24 Μαΐου, 2019

Ένα νέο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης εντοπίζει τον καρκίνο του πνεύμονα!


Ερευνητές της Google και αμερικανικών πανεπιστημίων δημιούργησαν ένα νέο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που βοηθά στην ανίχνευση του καρκίνου! Συγκεκριμένα, το σύστημα αυτό μπορεί να ανιχνεύει αυτόματα τον καρκίνο του πνεύμονα με μεγαλύτερη ταχύτητα και ακρίβεια από τους ακτινολόγους.
Ο καρκίνος του πνεύμονα αποτελεί η κυριότερη αιτία θανάτων παγκοσμίως και η διάγνωση του σε προχωρημένο επίπεδο είναι δύσκολο να θεραπευτεί. Οι γιατροί εκτιμούν ότι με την βοήθεια ενός προηγμένου συστήματος ανίχνευσης, θα συμβάλει στην έγκαιρη διάγνωση του και αντιμετώπιση του.

Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα!

Για το πείραμα χρησιμοποιήθηκαν 43.000 αξονικές τομογραφίες και το σύστημα “διάβασε” από μόνο του τα αποτελέσματα χωρίς καμία ανθρώπινη ανάμειξη. Επιπλέον, τα αποτελέσματα έδειξαν την ικανότητα του να ανιχνεύει ακόμα και τους πιο μικροσκοπικούς καρκινικούς όζους με ακρίβεια περίπου 94%!

 

Ξεπέρασε ακόμα και τους έξι εθελοντές ακτινολόγους που συμμετείχαν στο πείραμα και οι οποίοι κλήθηκαν να προχωρήσουν σε διάγνωση των αξονικών αποτελεσμάτων! Σύμφωνα και με τους ερευνητές “το ανθρώπινο μάτι δεν είναι ικανό να ανιχνεύσει με την ίδια ευκολία τον καρκίνο σε πρώιμο στάδιο, καθώς οι γιατροί βλέπουν δισδιάστατες εικόνες ή τομές. Αντίθετα, το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να αναλύσει τα αποτελέσματα σε τρισδιάστατες εικόνες”.

 

Επιπλέον, η νέα εφεύρεση θα απαλλάξει τους ασθενείς από πολυδάπανες εξετάσεις και επεμβάσεις για την εξακρίβωση της πάθησης.
Ο ιατρικός κλάδος είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι το “έξυπνο” σύστημα, αν και σε πειραματικό ακόμα στάδιο, θα βοηθήσει αισθητά την αντιμετώπιση του καρκίνου και θα συμβάλλει στην έγκαιρη πρόληψη του.

 

Πηγή: https://www.tanea.gr 

Ο Συνήγορος του Ασθενή είναι δίπλα σας!

Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να κινηθεί νομικά και να αποζημιωθεί για τη βλάβη που υπέστη. Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να διεκδικήσει όσα δικαιούται, ειδικά όταν πρόκειται για την υγεία τόσο τη δική του, όσο και των συγγενικών του προσώπων… 

  

Ο Συνήγορος του Ασθενή μπορεί να σας βοηθήσει να καθορίσετε τι ακριβώς συνέβη στην υπόθεση σας και να σας καθοδηγήσει για τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε. Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 211-0121395 ή με email στο info@sta.bcla.com για να ενημερωθείτε για τα επόμενα σας βήματα.