7χρονος χάνει τη ζωή του από Στρεπτόκοκκο. Θάνατος από ιατρική αμέλεια; (2)

7χρονος χάνει τη ζωή του από Στρεπτόκοκκο. Θάνατος από ιατρική αμέλεια;

13 Ιουνίου, 2023

Oι γονείς δηλώνουν ιατρική αμέλεια και λάθος διάγνωση!

Ένα 7χρονο αγόρι, άφησε την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκρατείου νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, καθώς ο θάνατός του φαίνεται να προήλθε από στρεπτόκοκκο, με την οικογένεια του παιδιού να αφήνει αιχμές για την αντιμετώπιση του περιστατικού από τους γιατρούς.
Τα πράγματα όμως μπλέκονται, καθώς οι γονείς δηλώνουν ιατρική αμέλεια και λάθος διάγνωση!
Στην εισαγγελία έχουν δώσει την υπόθεση, του άτυχου αγοριού που έχασε τη μάχη την Κυριακή 11/6.

 

Σύμφωνα με την κατάθεση των γονιών, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει προκαταρκτική εξέταση για να διερευνήσει τυχόν ιατρική αμέλεια ή έκθεση σε αυτή. Στο πλαίσιο της έρευνας ερευνάται εάν τελέστηκε το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια ή της έκθεσης που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο από αμέλεια. Ο εισαγγελέας ζήτησε να επισυναφθούν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, αλλά και το σύνολο των φακέλων από τα νοσοκομεία όπου νοσηλεύτηκε ο 8χρονος της τελευταίες ώρες, καθώς επίσης και τις καταθέσεις των γονιών του.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αγοράκι είχε διακομιστεί από το περασμένο Σάββατο στο Νοσοκομείο της Νάουσας με έντονο πυρετό και συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Μια ημέρα μετά η υγεία του επιδυνόθηκε και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στη Θεσσαλονίκη. Το νοσοκομείο Γεννηματά ήταν αυτό που έκανε την πρώτη εισαγωγή και στη συνέχεια το Ιπποκράτειο, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε. Στα 8 του χρόνια, υπέστη ανακοπή και παρά τις προσπάθειες που έκαναν για ώρες οι γιατροί, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

 

Ο θάνατος του ήταν ένα λάθος; Δεν δόθηκε η βαρύτητα που έπρεπε;

 

Έκτοτε άλλα 5 άτομα παιδικής ηλικίας έχουν νοσηλευτεί και βρεθεί θετικά στον στρεπτόκοκκο.