Η υγεία έρχεται και πάλι δεύτερη...

Η υγεία έρχεται και πάλι δεύτερη…

7 Ιουνίου, 2023

Άτυχη η 63χρονη από την Κω και η 19χρονη από τη Νέα Μάκρη

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, 2 τραγικά περιστατικά συνέβησαν στην χώρα μας, σα να είναι στοίχημα για τα όσα ζούμε.

 

Το νησί της Κω πενθεί τον θάνατο της 63χρονης, που λόγω έλλειψης ασθενοφόρου και προσωπικού, έχασε τη ζωή της! Το μέσω μεταφοράς που κατάφερε να δώσει αυτήν την μηδαμινή ελπίδα, ήταν η καρότσα ενός αγροτικού. Τα κρίσιμα εκείνα λεπτά, αν και ειδοποιήθηκε το μοναδικό δημόσιο ασθενοφόρο, που παραλάμβανε ασθενή από την άλλη άκρη του νησιού, έπαψαν να δίνουν σφυγμό ζωής στους συγγενείς, πόσο μάλλον την ελπίδα για επιβίωση.

 

Οι κάτοικοι του νησιού, έρχονται αντιμέτωποι με τους χειρότερους φόβους των τελευταίων μηνών να έχουν επιβεβαιωθεί. Μια γυναίκα 63 ετών έχασε τη ζωή της, την ημέρα των γενεθλίων της εγγονής της, επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο να την μεταφέρει εκτάκτως σε νοσοκομείο. Παρά την άμεση κινητοποίηση στενών συγγενών και φίλων της, η μάχη ήταν αδύνατον να κερδηθεί. Η άτυχη γυναίκα, ήταν ήδη νεκρή όταν την παρέλαβαν οι γιατροί. Η μεταφορά ασθενούς σε καρότσα αγροτικού δεν είναι πρωτόγνωρο περιστατικό, ειδικά τον τελευταίο χρόνο, συνεχίζει παρόλα αυτά να προκαλεί έντονο προβληματισμό και οργή.

 

«Σήμερα έφυγε μια ψυχή μέσα απ’ τα χέρια μου, πάνω σε μια καρότσα αγροτικού. Σε μια καρότσα αγροτικού, με ένα περιπολικό μπροστά να μας οδηγεί να μας ανοίγει το δρόμο μέχρι το νοσοκομείο. Δεν ξέρω αν το ασθενοφόρο θα έκανε τη διαφορά. Δεν υπήρχε διαθέσιμο μια κι ήταν στο Ψαλίδι για άλλο περιστατικό. Ντρέπομαι που στην Κω το 2023 η ζωή και ο θάνατος είναι τόσο φτηνά, πιο φτηνά απ’ τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία».

 

Σημείωμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον ορθοδοντικό φίλο που ήταν μαζί της.

 

«Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις και εκκλήσεις μας στη διοίκηση του ΕΚΑΒ εδώ και τρία χρόνια, για την ανάγκη άμεσης πρόσληψης διασωστών, προκειμένου να κινηθούν και τα άλλα δύο ασθενοφόρα σε περίπτωση που παρουσιάζονται ταυτόχρονα δύο και τρία περιστατικά δεν υπήρξε ανταπόκριση».

 

Μετά τον θάνατο της 63χρονης στην Κω, συγκλονίζει και η είδηση θανάτου της 19χρονης εγκύου από τη Νέα Μάκρη.
Η νεαρή γυναίκα, η οποία βρισκόταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη ενημέρωσε τον Αναφέρεται πως το ζευγάρι κάλεσε το ΕΚΑΒ στις 10:24 και ακολούθησαν δεκάδες τηλέφωνα έως τις 13:14. Δεν ανέφεραν τι ώρα έφτασε το ΕΚΑΒ.
Και επειδή πάντα υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος, οι μαρτυρίες δεν συμφωνούν με τις καταγραφές στα συστήματα του ΕΚΑΒ. Οι ώρες κλήσης, όσο και η δήλωση σχετικά με την κατάσταση της εγκύου από τον σύζυγο, ήταν κάτι που είχε ως αποτέλεσμα το περιστατικό να μην χαρακτηριστεί «υψηλής προτεραιότητας».

 

 

Ιατρικό σφάλμα ή ιατρική / νοσοκομειακή αμέλεια; Όπως και να έχει η φωνή του ασθενή πρέπει να ακουστεί.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας