Ιατρική αμέλεια καταγγέλλει οικογένεια θανόντος στο Υπουργείο Υγείας

12 Ιουλίου, 2019

Με διαδοχικές επιστολές προς το Υπουργείο Υγείας προσπαθούν τα μέλη της οικογένειας ενός εκλιπόντος ασθενή να βρουν το δίκιο τους. Η οικογένεια καταγγέλλει πως ο θάνατος του συγγενή τους ευθύνεται σε ιατρικό λάθος.
Ο ασθενής είχε διαγνωστεί με καρκίνο στην κύστη, η κατάστασή του τον οδήγησε στο χειρουργείο το καλοκαίρι του 2017. Λίγους μήνες μετά ο ασθενής έπαθε ουρολοίμωξη με έντονη αδιαθεσία και εισήχη σε νοσοκομείο της Κύπρου απ’ όπου πήρε εξιτήριο το επόμενο πρωί. 
Οι συγγενείς του υποστηρίζουν πως έγινε λάθος χειρισμός της κατάστασής του δημιουργώντας μία αλυσιδωτή αντίδραση του οργανισμού του. Ο ασθενής έπαθε επιληπτικό σοκ, επέστρεψε στο νοσοκομείο όπου διαγνώστηκε με σηψαιμία λόγω της ουρολοίμωξης. Σε επόμενο στάδιο έπαθε εγκεφαλοπάθεια που τον έθεσε σε κωματώδη κατάσταση.
Εν τέλει ο ασθενής δυστυχώς κατέληξε. 
Η οικογένεια του αναζητά απαντήσεις και προσπαθεί να βρει το δίκιο της θέτοντας ερωτήματα στο Υπουργείο. Οι επιστολές παραμένουν αναπάντητες μέχρι και σήμερα. Ως μόνη διέξοδος για την οικογένεια και για την μνήμη του θανόντα κρίνεται πλέον μόνο η νομική οδός.
 
Πηγή: https://www.sigmalive.com