Ιατρικό Λάθος μεσα σε ασθενοφόρο που προκάλεσε εγκεφαλικό θάνατο!

4 Οκτωβρίου, 2018

500.000 ευρώ στους συγγενείς της άτυχης ασθενούς για το σοβαρό Ιατρικό Λάθος!

Μια ανεύθυνη απόφαση για διακομιδή με ασθενοφόρο έξω από τις προβλεπόμενες διαδικασίες, καταδίκασε σε εγκεφαλικό θάνατο μια μητέρα 37 χρόνων!
Η τραγική ιστορία διαδραματίστηκε όταν η 37χρονη μητέρα που έπασχε από τη μυασθένεια Gravis μεταφέρθηκε στα εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείου με πυρετό, βήχα και δύσπνοια.
Παράλληλα με την νοσηλεία της σε δωμάτιο βραχείας νοσηλείας δόθηκε εντολή στο ΕΚΑΒ για τη μεταφορά της σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε άλλο νοσοκομείο, 45 λεπτά μακριά!
Κατά τη διάρκεια της διαδρομής αποφασίστηκε η 37χρονη να μη διασωληνωθεί, αλλά να μεταφερθεί με απλό ασθενοφόρο και με τη συνοδεία ειδικευόμενου γιατρού και όχι γιατρού αναισθησιολόγου. Καθ’ οδόν η 37χρονη παρουσίασε έντονη δύσπνοια και λίγα χιλιόμετρα προτού φτάσει στο νοσοκομείο υπέστη καρδιοαναπνευστική ανακοπή, σταμάτησαν οι σφυγμοί της, μελάνιασε και δεν παρουσίαζε κινητική αντίδραση. Με το που έφτασε το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, η γυναίκα διασωληνώθηκε και οι γιατροί άρχισαν τη διαδικασία των πρώτων βοηθειών. Αρχικά η κατάσταση της 37χρονης βελτιώθηκε και σταθεροποιήθηκε, όμως γρήγορα τα πράγματα άλλαξαν και η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο.
Η πρώτη αξονική τομογραφία έδειξε εγκεφαλικό οίδημα και η δεύτερη τον εγκεφαλικό θάνατό της. Σύμφωνα με το σχετικό πιστοποιητικό του νοσοκομείου, ο εγκεφαλικός θάνατος οφειλόταν στο ότι σταμάτησε να οξυγονώνεται ο εγκέφαλός της.
Ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας κατέθεσε μήνυση στα  ποινικά δικαστήρια κατά του εφημερεύοντος παθολόγου γιατρού, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 μηνών. Παράλληλα τα διοικητικά δικαστήρια επιδίκασαν σε αυτόν, στην ανήλικη κόρη της, και στις δύο αδελφές της το ποσό περίπου των 500.000 ευρώ. Επιπρόσθετα, στην ανήλικη κόρη επιδικάστηκε μηνιαία αποζημίωση ύψους 400 ευρώ για την αποκατάσταση της ζημιάς που υπέστη λόγω της στέρησης της μητέρας της.
Δεν είναι η μοναδική φορά που μία λανθασμένη απόφαση ή ένα Ιατρικό Λάθος στερούν τη ζωή ασθενή και καταστρέφουν τη ζωή των συγγενών και των φίλων του. Η νομική οδός δικαιώνει τη μνήμη του ανθρώπου που έχασε τη ζωή του και δεν επιτρέπει στους γιατρούς να επαναλάβουν το λάθος τους!
Αν και εσύ έχεις βιώσει μια παρόμοια ιστορία, ήρθε η ώρα να πάρεις τη δικαίωση που σου οφείλουν!

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]