Ολέθριο Ιατρικό λάθος: Πήγε στον οφθαλμίατρο για μια απλή μυωπία και τον τύφλωσε!

30 Ιανουαρίου, 2019

Ακόμα μια σοκαριστική ιστορία είδε το φως της δημοσιότητας με έναν οφθαλμίατρο που αντί να προσέχει σαν τα μάτια του την υγεία του ασθενή τελικά τον τύφλωσε με τα απίστευτα λάθη του!
Το χρονικό της υπόθεσης
Η ιστορία που συντάραξε την ελληνική κοινή γνώμη έχει υπαίτιο γνωστό στρατιωτικό οφθαλμίατρο, ο οποίος το μόνο που είχε να κάνει ήταν να διεξάγει σε ασθενή μία απλή επέμβαση ρουτίνας. Μια επέμβαση διόρθωσης μυωπίας με τη μέθοδο φωτοδιαθλαστικής κερατοκτομής και στα δύο μάτια του άτυχου θύματος. Και μπορεί  όλα να πήγαν καλά με την εγχείρηση, όμως ούτε ο ίδιος ο ασθενής, ούτε και η οικογένειά του θα μπορούσαν να φανταστούν τι θα ακολουθούσε. Ο οφθαλμίατρος συνταγογράφησε για τη μετεγχειρητική φάση αγωγή κορτιζόνης με συντηρητικά. Ο ασθενής σε τηλεφωνικές επικοινωνίες ανέφερε επανειλημμένως στον γιατρό ενοχλήσεις κατά την μετεγχειρητική περίοδο και στα δύο του μάτια, ενώ εξετάσθηκε και δυο φορές από κοντά. Κατά την εξέταση εντοπίστηκε από τον γιατρό σοβαρή βλάβη στον κερατοειδή των ματιών του ασθενή. Ο γιατρός, ενώ αντιλαμβανόταν την κρισιμότητα της κατάστασης και ότι ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα που ήδη είχε δημιουργήσει, αδιαφόρησε και δεν παρέπεμψε τον ασθενή είτε σε κάποιο νοσοκομείου είτε σε άλλον γιατρό. Συνέχισε να συστήνει την προφανώς λανθασμένη αγωγή, η οποία αποδεδειγμένα ήταν αυτή που προκάλεσε βλάβη στα μάτια του ασθενούς.
Το σοκαριστικό αποτέλεσμα
Αποτέλεσμα της συμπεριφοράς αυτής του γιατρού ήταν να δημιουργηθούν πλήρως καταρράκτης και γλαύκωμα και στα δύο μάτια του ασθενούς και να υποστεί τελικά μόνιμη αναπηρία και, ειδικότερα, σχεδόν πλήρη απώλεια όρασης από το δεξί και μερική απώλεια όρασης από το αριστερό.
Η έκβαση της υπόθεσης
Φυσικά ο ασθενής που είδε την ζωή του να καταστρέφεται, αφού μια απλή επέμβαση αποκατάστασης μυωπίας τον οδήγησε στην τύφλωση, κινήθηκε νομικά εναντίον του γιατρού και τόσο η ίδια η υπόθεση, όσο και η δίκη που ακολούθησε έλαβαν μεγάλη διάσταση και δημοσιότητα από τα εγχώρια ΜΜΕ. Τελικά, το δικαστήριο στάθηκε στο πλευρό του ασθενούς και τον δικαίωσε! Ο γιατρός καταδικάσθηκε σε 10 μήνες για σωματική βλάβη από αμέλεια και ο άτυχος άντρας αποζημιώθηκε με 75.000 ευρώ!
Η παραπάνω ιστορία έρχεται να προστεθεί σε μία μεγάλη λίστα ιατρικών λαθών, μικρών ή μεγάλων, που είχαν σαν αποτέλεσμα άτυχοι ασθενείς να χάσουν λόγω της εγκληματικής αμέλειας κάποιων, το πολυτιμότερό τους αγαθό, την υγεία τους.
Τα θύματα ιατρικών λαθών δεν πρέπει να σιωπούν, πρέπει να κάνουν στην άκρη τον πόνο ή τον φόβο και τους ενδοιασμούς τους και να επιζητούν τη δικαίωση. Όχι μόνο για τους ίδιους, αλλά και για ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο. Κανένας ανεπαρκής και αδιάφορος λειτουργός Υγείας δεν πρέπει να μένει ατιμώρητος. Κανένα θύμα ιατρικού λάθους δεν πρέπει να μένει χωρίς δικαίωση!
 
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]