Ιατρικό λάθος πολλών… εκατοστών!

21 Ιανουαρίου, 2019

Θύμα ιατρικού λάθους και ο ψηλότερος άνδρας της Ελλάδας, ο οποίος, όπως εξομολογήθηκε, έμεινε καθηλωμένος για πολλά χρόνια…
Ο 28χρονος πλέον Γιάννης Παπαδημητρίου, ήδη από τα τελευταία χρόνια του δημοτικού, είχε ξεπεράσει σε ύψος τους καθηγητές του και σήμερα βλέπει τον κόσμο από το ύψος των 2,24 μέτρων!
Λόγω του ύψους του, γρήγορα τον εντόπισαν γνωστές ελληνικές ομάδες μπάσκετ και ο Γιάννης ξεκίνησε προπονήσεις με σκοπό να παίξει σε μεγάλη ομάδα της Αθήνας. Ωστόσο, το όνειρο του έληξε άδοξα, όταν υποβλήθηκε σε εξετάσεις.
Οι γιατροί του είπαν ότι το ύψος του θα αυξανόταν, ξεπερνώντας τα 2,5 μέτρα, γεγονός που θα του προξενούσε πρόβλημα στον οργανισμό του αλλά θα εξέθετε και σε κίνδυνο την υγεία του. Όπως τον διαβεβαίωσαν, επρόκειτο για μια επέμβαση «ρουτίνας», όπου θα έκλειναν την υπόφυση, έναν αδένα που συνδέεται με τις αυξητικές ορμόνες.
Δυστυχώς, το χειρουργείο είχε μοιραία αποτελέσματα για τον άτυχο νέο… Λόγω ιατρικού λάθους στον εγκέφαλο του νεαρού, ο Γιάννης παρέμεινε σε κώμα για 2 μήνες και για άλλα 6 χρόνια χρειαζόταν τη βοήθεια αναπηρικού αμαξιού και πατερίτσων για να περπατάει, μέχρι να καταφέρει να σταθεί από μόνος του στα πόδια του!
Σήμερα, μπορεί να περπατάει πλέον μόνος του, ωστόσο δε μπορεί να τρέξει ή να σταθεί για πολύ ώρα όρθιος. Το ύψος του σταμάτησε να αυξάνεται, όμως το όνειρο του να ασχοληθεί με επαγγελματικά με τον αθλητισμό χάθηκε για πάντα
Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει τέτοιο περιστατικό. Η ιατρική αμέλεια στερεί καθημερινά από τους ασθενείς τα όνειρα και την υγεία τους. Εάν έχετε βιώσει και εσείς παρόμοιο περιστατικό, μοιραστείτε την μαζί μας!
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]