Ιατρικό… χάος στην Κύπρο!

13 Φεβρουαρίου, 2019

Η επιδημία της γρίπης Α’  έχει θέσει σε καραντίνα ολόκληρη τη χώρα και τα δημόσια νοσοκομεία της.
Συνεχίζει να μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων της γρίπης, καθώς μόνο τις τελευταίες δέκα ημέρες καταγράφηκαν τρεις ακόμα θάνατοι και άλλα 40 σοβαρά περιστατικά στην Κύπρο. Το νοσηλευτικό προσωπικό έχει να αντιμετωπίσει τόσο τους δεκάδες ασθενείς που καταφθάνουν καθημερινά, όσο και τις καταγγελίες για ιατρική αμέλεια.
Συγκεκριμένα, έχουν ήδη γίνει δύο καταγγελίες για θάνατο από αμέλεια. Το πρώτο θύμα πρόκειται για ένα βρέφος μόλις 20 μηνών που έχασε τη ζωή του πριν από λίγες ημέρες ενώ το δεύτερο θύμα ήταν ένας 34χρονος πατέρας.
Για την απώλεια του βρέφους, οι έρευνες έχουν ήδη ξεκινήσει και στην υπόθεση έχει οριστεί και ένας  λειτουργός του Υπουργείου Υγείας.
 
Η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και εμβολίων καθιστά όλο και δυσκολότερη την αντιμετώπιση της γρίπης.
Ο τρίτος και πιο πρόσφατος θάνατος ασθενή αφορά μια ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία νοσηλεύτηκε με κάταγμα στο ισχίο και ανέμενε να χειρουργηθεί. Ωστόσο, η άτυχη γυναίκα κόλλησε τη γρίπη μέσα στην κλινική και τελικά έχασε τη μάχη με τη ζωή.
Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά, από την 1η Δεκεμβρίου έχουν σημειωθεί μέχρι στιγμής 43 περιστατικά!
Τα ιατρικά λάθη δεν συγχωρούνται
Δυστυχώς, για άλλη μια χρονιά το σύστημα υγείας είναι ελλιπές και απροετοίμαστο για έκτακτα περιστατικά όπως η επιδημία της γρίπης. Και όλα αυτά τη στιγμή που το φορτίο που δέχονται τα δημόσια νοσοκομεία είναι πολύ μεγάλο. Χιλιάδες είναι τα περιστατικά που όχι απλώς δεν εξυπηρετούνται επαρκώς, αλλά πολύ περισσότερο μπορεί να μην εξυπηρετούνται και καθόλου.
Όσοι έχουν υποστεί κάποιο ιατρικό σφάλμα δεν πρέπει να σιωπούν, πρέπει να κάνουν στην άκρη τον πόνο ή τον φόβο και τους ενδοιασμούς τους και να επιζητούν τη δικαίωση. Όχι μόνο για τους ίδιους, αλλά και για ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο. Κανένας ανεπαρκής και αδιάφορος λειτουργός Υγείας δεν πρέπει να μένει ατιμώρητος. Κανένα θύμα ιατρικού λάθους δεν πρέπει να μένει χωρίς δικαίωση!
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]