Ιατρικοί φάκελοι ασθενών πεταμένοι σε διαδρόμους νοσοκομείου

17 Ιουλίου, 2019

Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν καταγραφεί εικόνες ντροπής σε ελληνικά νοσοκομεία. Πρόσφατα μετά από ρεπορτάζ δημοσιογράφου είδαν το φως της δημοσιότητας φωτογραφίες που προκάλεσαν σάλο. 
Στους διαδρόμους μεγάλου νοσοκομείου της Αττικής βρίσκονται στοιβαγμένοι και σε κατάσταση αποσύνθεσης οι ιατρικοί φάκελοι των ασθενών. Οι φάκελοι απορρήτου πρέπει να διατηρούνται και να διαφυλάττονται σε ειδικό χώρο αρχείου, έτσι ώστε να προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών. 
Επιπλέον, οι ασθενείς θα πρέπει να έχουν πρόσβαση στα προσωπικά τους αρχεία ανα πάσα στιγμή και να είναι σίγουροι οτι τα προσωπικά τους δεδομένα προστατεύονται στο αρχείο των νοσοκομείων.
Το υπεύθυνο προσωπικό αλλά και η Διοίκηση πρέπει να λογοδοτήσουν και να φροντίσουν για την άμεση αποκατάσταση, διευθέτηση και επίλυση του ζητήματος.
Τα ελληνικά νοσοκομεία πρέπει να επιτέλους να εκσυγχρονιστούν και να λειτουργήσουν όπως όλες οι σύγχρονες νοσοκομειακές μονάδες της Ευρώπης. Το προσωπικό πρέπει να συμμορφωθεί και να δεχθεί κυρώσεις σε περιπτώσεις, όπως η συγκεκριμένη, που προσβάλλουν το ελληνικό δημόσιο και τον Έλληνα πολίτη.
 
Πηγή:https://www.tanea.gr