Καλλιτέχνης αγιογραφεί τους γιατρούς της Κίνας

21 Φεβρουαρίου, 2020

Ο Duyi Han, γνωστό καλλιτέχνης – designer, αποφάσισε να αφιερώσει ένα έργο τέχνης στους γιατρούς της Κίνας που διακινδυνεύουν καθημερινά τη ζωή τους για να βοηθήσουν τους ασθενείς που πάσχουν από Κορωναϊό. 
«Οι Άγιοι Φορούν Άσπρα».
Έτσι ονόμασε το έργο-φόρο τιμής στους γιατρούς ο καλλιτέχνης. Το έργο βρίσκεται στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας, εκεί όπου ξέσπασε η επιδημία του Κορωναιου. Οι τοίχοι και ο τρούλος μίας ιστορικής εκκλησίας έχουν μετατραπεί σε μια τεράστια νωπογραφία στην οποία απεικονίζονται φιγούρες ενδεδυμένες με λευκές στολές.
Το έργο αυτό είναι προς τιμήν του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που ρισκάρει τη ζωή του σώζοντας άλλες ζωές. Η αγάπη τους για το λειτούργημα τους, η αυταπάρνηση, το σθένος και η ετοιμότητα τους είναι τα όπλα τους απέναντι στον ιό που έχει εμφανίσει κρούσματα παγκοσμίως.
Κάποιοι από τους γιατρούς είναι εθελοντές, ενώ άλλοι έχουν και οι ίδιοι προσβληθεί από τον ιό. Ελπίζουμε η μάχη αυτή να έχει νικητή τον άνθρωπο και τους ευχαριστούμε για όσα προσφέρουν στους συνανθρώπους μας.
 
Πηγή: https://www.cnn.gr