Κανείς δεν ξέχασε την αδικοχαμένη Μελίνα από την Κρήτη…

3 Ιανουαρίου, 2019

Έναν εφιάλτη ζουν τα τελευταία οι γονείς της αδικοχαμένης Μελίνας από την Κρήτη που θέλουν να δικαιωθούν.

Το χρονικό…
Το μικρό αγγελούδι εισήχθη στο νοσοκομείο στις 29 Δεκεμβρίου του 2015 για μια απλή εγχείρηση ρουτίνας. Η επέμβαση προχώρησε κανονικά και οι γιατροί αφαίρεσαν τα “κρεατάκια” από την μικρή Μελίνα. Όλα έδειχναν να βαίνουν καλώς μέχρι να μεταφερθεί στην αίθουσα ανάνηψης. Όταν οι γιατροί προσπάθησαν σιγά σιγά να επαναφέρουν το 4χρονο κοριτσάκι διαπίστωσαν ότι άρχισαν να δημιουργούνται επιπλοκές.
Η αναισθησιολόγος αποφάσισε να διασωληνώσει ξανά τη Μελίνα και έκρινε απαραίτητη τη μεταφορά της σε άλλη νοσοκομειακή μονάδα. Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε εν τέλει στη μονάδα εντατικής θεραπείας άλλου νοσοκομείου, όπου παρά τις προσπάθειες του προσωπικού άφησε την τελευταία της πνοή.
Τα αίτια…
Οι γιατροί απέδωσαν – χωρίς να μπορούν να αποδείξουν ωστόσο – το θάνατο της 4χρονης σε βαρύ αλλεργικό σοκ από κάποιο φάρμακο της αναισθησίας, κάτι που όπως αναφέρουν  δεν μπορούσαν να προβλέψουν. Φυσικά δεν χρειάζεται να είναι κάποιος γιατρός για να κατανοήσει πως υπάρχουν τεστ και τρόποι αναγνώρισης αλλεργικών αντιδράσεων σε ουσίες.
Η δικαίωση…
Οι γονείς της Μελίνας δεν έχουν ξεχάσει ούτε λεπτό τη μονάκριβη κόρη τους και φυσικά έχουν κινηθεί νομικά με σκοπό να αποδοθούν οι ευθύνες σε όσους πήραν αποφάσεις για τον τρόπο διαχείρισης της κρίσιμης κατάστασης της κόρης τους. Οι αποφάσεις αυτές στέρησαν τη ζωή της μικρής.
Όσοι ασκούν την ιατρική πρέπει να γνωρίζουν ότι κρατούν στα χέρια τους καθημερινά δεκάδες ζωές.
Αν γνωρίζετε κι εσείς ή έχετε βιώσει περιστατικά ιατρικού λάθους ήρθε η στιγμή να  μιλήσετε…

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]