Καρδιοπαθής, κάλεσε μόνη της το ασθενοφόρο και εκείνο έκανε 4 ώρες να φτάσει.

29 Αυγούστου, 2022

Τυχερή μέσα στην ατυχίας της αποδείχτηκε μια 68χρονη από τον Πειραιά. 

Σύμφωνα με διάγνωση του γιατρού της, η γυναίκα έπαθε θρόμβωση και έπρεπε να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο, καθώς ήταν καρδιοπαθής. 

Κάλεσε η ίδια το ασθενοφόρο και απλώς ενημέρωσε 2-3 γειτόνισσες έτσι ώστε να μην ανησυχήσουν εάν δουν το όχημα έξω από το σπίτι της.  

Το θέμα είναι ότι και η ίδια έκανε να ΄΄δει΄΄ το ασθενοφόρο, 4 ώρες μετά το τηλεφώνημα! 

Συγκεκριμένα το κάλεσε στις 8 το απόγευμα και την παρέλαβε λίγο πριν τις 12 τα μεσάνυχτα. Επίσης δεν μπορούσε να μεταβεί στο Τζάνειο που ήταν πολύ κοντά στο σπίτι της, καθώς δεν εφημέρευε.

Η ίδια δήλωσε ότι όσο περνούσε ο χρόνος, φοβόταν για τη ζωή της.

Η κυρία Σταυρούλα ήταν απλώς τυχερή… λόγω του θέματος που είχε με την καρδιά της, θα μπορούσε το περιστατικό να είχε άσχημη κατάληξη. 

Το ότι ένας ασθενής είναι σε θέση να καλέσει μόνος του το ασθενοφόρο, δε σημαίνει ότι δεν κινδυνεύει. Εάν είναι σε έλλειψη ο στόλος ασθενοφόρων, στα δημόσια νοσοκομεία, αυτό δεν είναι θέμα του ασθενή… εκείνος το έχει ή το πληρώνει μέσα από τις κρατήσεις ασφάλισης. 

Γι αυτό και περιστατικά όπως το παραπάνω, δεν πρέπει απλώς να προβάλλεται μόνο μέσω ενημερωτικών εκπομπών… πρέπει να καταγγέλλεται και να αποζημιώνεται. 

Ο Συνήγορος του Ασθενή είναι η φωνή σας. Είναι το νομικό μονοπάτι που πρέπει να ακολουθήσετε για να δικαιωθείτε!  

Ζητήστε το και θα είμαστε δίπλα σας.