Καταγγελία για θάνατο 9χρονου από ιατρική αμέλεια

19 Σεπτεμβρίου, 2019

Η άτυχη οικογένεια είχε ταξιδέψει στα Καμένα Βούρλα για τις καλοκαιρινές της διακοπές χωρίς να γνωρίζει ότι σύντομα θα μετατρέπονταν σε έναν τρομερό εφιάλτη.
Τα δύο παιδιά της οικογένειας, ηλικίας 15 και 9 ετών, έπαιζαν με τους φίλους τους στην πλατεία του χωριού όταν ξαφνικά ο μικρός της οικογένειας έπεσε από το ποδήλατο του και χτύπησε. 
Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί που τον εξέτασαν δεν διαπίστωσαν κάποιο πρόβλημα στην υγεία του. Ωστόσο, αποφάσισαν να παραμείνει στην παιδιατρική κλινική για παρακολούθηση.
Δυστυχώς, μέσα στις επόμενες ώρες η υγεία του παιδιού επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε χειρουργείο, καθώς υπέστη ρήξη εντέρου. 
Η συντετριμμένη οικογένεια του ζητά να αποδοθούν ευθύνες!
Μετά το χειρουργείο το παιδάκι φάνηκε να είναι καλά στην υγεία του και οι γιατροί ενημέρωσαν τους συγγενείς ότι είχαν αφαιρέσει 20 εκατοστά από το έντερο του. Μάλιστα, τους είπαν ότι θα χρειαστούν περίπου 3 – 4 μήνες για να επανέλθει σε ομαλή λειτουργία.
Ωστόσο, τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας το παιδάκι άρχισε να κάνει πράσινο εμετό και ανέβασε υψηλό πυρετό. Παρόλο που οι συγγενείς ρωτούσαν εναγωνίως τον γιατρό για τα συμπτώματα του 9χρονου, εκείνος συνεχώς τους καθησύχαζε ότι όλα πάνε ομαλά και τους συμβούλευσε να πάνε στο νοσοκομείο της Αθήνας για να παρακολουθήσουν καλύτερα την κατάσταση του εκεί. 
Η περιγραφή των γεγονότων από το θείο του μικρού παιδιού είναι πραγματικά σοκαριστική: «Έκλεισα την πόρτα του ασθενοφόρου και ξεκίνησα και εγώ για την Αθήνα. Φτάσαμε στο νοσοκομείο και όταν ρώτησα σε ποιο δωμάτιο ήταν, μου είπαν τι δωμάτιο, το παιδί είναι στην ανάνηψη. Εκεί τα έχασα. Μέχρι να παρκάρουμε και να πάμε στο νοσοκομείο το παιδί ”τέλειωσε”» . 
Δείτε το βίντεο εδώ:
Η άτυχη οικογένεια έχει ήδη προβεί σε καταγγελία για ιατρική αμέλεια και ζητά ευθύνες για τον άδικο χαμό του μικρού. 
 
 
Πηγή: https://www.protothema.gr