Καταγγελία για την υπόθεση του 11 μηνών βρέφους

21 Φεβρουαρίου, 2020

Αντιμέτωπος με την Δικαιοσύνη βρίσκεται ο ιατροδικαστής που εσφαλμένα δήλωσε ότι το βρέφος είχε σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης!
Η τραγική υπόθεση του θανάτου του 11 μηνών βρέφους έχει σοκάρει το Πανελλήνιο και έχει απασχολήσει ολόκληρο τον Ιατρικό Σύλλογο.
Οι γονείς του μετέφεραν το βρέφος χωρίς τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο Παίδων  καθώς παρουσίασε σπασμούς.Το μωράκι αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και λάμβανε ειδική αγωγή με την μορφή υπόθετων, με ιατρικό ειδικό αντικείμενο, ωστόσο τις τελευταίες μέρες η κατάσταση του επιδεινώθηκε.
Δυστυχώς, το μικρό αγγελούδι δεν τα κατάφερε, όμως αυτό δεν ήταν το μοναδικό “πλήγμα” για την οικογένεια του. Ο ιατροδικαστής που το εξέτασε, έβγαλε το πόρισμα ότι το παιδί είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον πατέρα του, γεγονός που αποδείχθηκε λανθασμένο ύστερα από αστυνομική έρευνα.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας έκανε λόγο για τεράστιο σφάλμα! «Δεν τηρήθηκαν οι βασικοί ιατροδικαστικοί κανόνες. Από τα πρώτα πράγματα που κάνουμε είναι να λάβουμε το ιατρικό ιστορικό. Αν αυτό είχε συμβεί και είχαν ενημερωθεί για την φαρμακευτική αγωγή και τον τρόπο λήψης της, θα είχαμε αποφύγει όλα αυτά που ακολούθησαν»
Παρόλο που η οικογένεια του βρέφους δεν σκέφτεται να προχωρήσει σε κάποια καταγγελία εναντίον του ιατροδικαστή, ο Σύλλογος Σύρων της Ελλάδας θα κάνει προσφυγή ενώ είναι πολύ πιθανό ο γιατρός να υποστεί πειθαρχική ποινή από την αρμόδια υπηρεσία.
 
Πηγή: https://www.protothema.gr