Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Νεκροί δύο άνθρωποι στη Χίο

30 Ιουλίου, 2019

Η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού και η καθυστέρηση του ασθενοφόρου 
Τα προβλήματα που υπάρχουν στα δημόσια νοσοκομεία των νησιών είναι γνωστά λόγω της έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
Η ΠΟΕΔΗΝ κατήγγειλε την κατάσταση αυτή, καθώς ήταν ο λόγος που δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους την Κυριακή των εκλογών στη Χίο. 
Η μία περίπτωση αφορούσε μια γυναίκα που χτυπήθηκε από μηχανάκι και η δεύτερη μία κλήση που δέχτηκε το νοσοκομείο για έναν ασθενή που έπαθε ανακοπή καρδιάς σε πλοίο που έφτανε στο νησί. Δυστυχώς, και στις δύο περιπτώσεις το ασθενοφόρο καθυστέρησε να φτάσει με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι ασθενείς.
“Μάστιγα” οι ελλείψεις προσωπικού στα νησιά
Η τρομακτική έλλειψη ιατρικού προσωπικού έρχεται να προστεθεί στην ήδη απαράδεκτη κατάσταση των δημόσιων νοσοκομείων. 
Στη Λήμνο γίνεται καθημερινά αγώνας για να ανοίξει ξανά η χειρουργική κλινική, καθώς υπάρχει μόνο ένας επίκουρος χειρούργος σε όλο το νησί. 
Στην Πάρο, στην Κω και στη Χίο υπάρχουν ελάχιστοι διασώστες και μόνο ένα ασθενοφόρο 24ωρου βάσης στο κάθε νησί!
Στη Σάμο αναμένουν παιδίατρους για να λειτουργήσει ξανά η παιδιατρική κλινική, ενώ σε όλες τις Κυκλάδες δεν υπάρχει ούτε μία κλίνη εντατικής!
Παρόλες τις καταγγελίες και τα παράπονα τόσο των πολιτών όσο και της ΠΟΕΔΗΝ, η διοίκηση του ΕΚΑΒ ανέφερε ότι όλες οι δηλώσεις είναι ψέματα που έχουν σκοπό να βλάψουν τον τουρισμό των νησιών.
 
Πηγή: https://www.star.gr