Καταγγελίες ασθενών: Ασεβείς οι γιατροί στις επιτροπές

29 Οκτωβρίου, 2019

Ασθενείς με Σκλήρυνση κατά Πλάκας και εκπρόσωποί τους (ΠΟΑμΣΚΠ) καταγγέλλουν γιατρούς που απαρτίζουν τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ). Η δυσλειτουργία των κέντρων, αλλά και η αγενής συμπεριφορά των γιατρών σε άτομα με αναπηρία ώθησαν τους ασθενείς σε καταγγελίες. 
Τα σοβαρά προβλήματα γνωστοποιήθηκαν στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνάντησης γνωριμίας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019, με την αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΠΟΑμΣΚΠ) και τον Διευθυντή του γραφείου του Υφυπουργού Εργασίας, κ. Κωνσταντίνο Κωστάκο.
Η ασέβεια, η απρεπής συμπεριφορά και η έλλειψη διαφάνειας τέθηκαν στο “τραπέζι” και οι ασθενείς αναμένουν τις ενέργειες του Υπουργείου. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται τέτοιες καταγγελίες, καθώς παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί και καταγγελθεί και από άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη.
Επιπλέον, στη συζήτηση αναφέρθηκε και το ζήτημα των επιτροπών που περιλαμβάνουν γιατρούς με μη συναφή ειδικότητα ως προς τη συγκεκριμένη νόσο. 
Οι ασθενείς που πάσχουν από μακροχρόνιες νόσους και έχουν ήδη επιβαρυμένη καθημερινότητα, θα πρέπει να τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης και πάνω απ’ όλα σεβασμού, πόσο μάλλον από επαγγελματίες στον τομέα υγείας.
Πηγή: https://www.newsit.gr