Το νοσοκομείο της Σύρου

Καταγγέλλει το νοσοκομείο της Σύρου τραυματισμένη γυναίκα

9 Ιανουαρίου, 2024

Μία γυναίκα τραυματίστηκε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Σύρου. Κατά την άφιξή της, οι νοσηλευτές της ζήτησαν να βρει μάσκα για να την εξετάσουν, επειδή το νοσοκομείο δεν είχε.

 

Η γυναίκα κατήγγειλε την κατάσταση στο νοσοκομείο, λέγοντας:

«Συμπατριώτες Συριανοί, εάν χρειαστεί να πάτε στο νοσοκομείο μας με το ασθενοφόρο σε έκτακτο περιστατικό όπως συνέβη σε εμένα προχθές, την ημέρα των Θεοφανείων, να έχετε μαζί σας μια μάσκα γιατί αλλιώς η είσοδος δεν θα σας επιτραπεί, γιατί το νοσοκομείο μας όπως μου είπαν και μένα δεν έχει μάσκες να δώσει. Και ας είστε με τραύμα στο κεφάλι από πτώση όπως ήμουν εγώ. Και ελπίζουμε οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους…»

Η καταγγελία της γυναίκας προκάλεσε σοκ και οργή στην τοπική κοινωνία. Το νοσοκομείο και οι εργαζόμενοι φωνάζουν ότι δεν υπάρχει προσωπικό, με πολλές ελλείψεις σε ειδικότητες. Πλέον υπάρχει κι έλλειψη στις μάσκες προστασίας.

 

Η κατάσταση στο νοσοκομείο της Σύρου, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, είναι δύσκολη και η έλλειψη προσωπικού και υλικών δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην παροχή υπηρεσιών υγείας.

 

Η γυναίκα που τραυματίστηκε στο κεφάλι είχε την τύχη να βρει κάποιον να της δώσει μάσκα, αλλά τι θα γινόταν αν δεν έβρισκε;

Στείλτε μας ένα μήνυμα, ή καλέστε μας, τώρα.