Κίνα: Γιατροί φορούν πάνες ακράτειας για να δουλέψουν

6 Φεβρουαρίου, 2020

Έντεκα εκατομμύρια Κινέζοι βρίσκονται σε καραντίνα στην επαρχιακή πόλη Yuhan της Κίνας. Ο πληθυσμός που περιλαμβάνει τα περισσότερα κρούσματα είναι αποκλεισμένος τις τελευταίες 2 εβδομάδες στην προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του Κοροναϊού.
Δημοσίευμα της Washington Post αναφέρει πως οι γιατροί έχουν εξαντληθεί σωματικά και ψυχικά από τις υπερωρίες. Μάλιστα λέγεται ότι αναγκάζονται να φοράνε πάνες ακράτειας ενηλίκων, καθώς δεν προλαβαίνουν να πάνε στην τουαλέτα λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας.
Οι γιατροί είναι περιβεβλημένοι με ειδικές προστατευτικές στολές για να μην νοσήσουν. Οι πάνες αποτελούν λύση για να διατηρηθούν ασφαλείς από τον ιό.
Το ιατρικό προσωπικό δίνει μάχη για να σώσει ανθρώπινες ζωές στα γεμάτα πλέον νοσοκομεία της Κίνας. Η προσφορά τους στην δημόσια υγεία είναι ανυπολόγιστης αξίας και η παγκόσμια κοινότητα τους ευχαριστεί για το έργο τους.
Το δημοσίευμα κάνει λόγο για ήρωες…

  • Ένα γιατρός, ειδικός λοιμωξιολόγος πέθανε από ανακοπή ενώ θεράπευε ασθενείς. 
  • Μια νοσοκόμα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη (επτά μηνών) πήγε στη δουλειά της για να βοηθήσει στη θεραπεία των μολυσμένων ασθενών από τον κοροναϊό κατέληξε να μολυνθεί και η ίδια.

Ας ελπίσουμε η προσπάθεια τους και οι θυσίες τους να “πιάσουν τόπο” και να συντελέσουν στην αποτελεσματική καταπολέμηση του θανατηφόρου ιού. 
Πηγή: The Washington Post, The Sun, ΑΠΕ-ΜΠΕ