Ξεκίνησε η δίκη για το θάνατο του 11μηνου βρέφους από ιατρική αμέλεια

Ξεκίνησε η δίκη για το θάνατο του 11μηνου βρέφους από ιατρική αμέλεια

1 Απριλίου, 2019

Ένοχος πρωτοδίκως ο παιδοχειρούργος
Πριν λίγες ημέρες ξεκίνησε σε έντονο συναισθηματικό κλίμα η δίκη για το θάνατο 11μηνου βρέφους στην Κρήτη.
Οι άτυχοι γονείς του βρέφους κατέθεσαν τα γεγονότα που έζησαν εκείνη την ημέρα, από τη στιγμή που το παιδί τους εισήχθη σε χειρουργείο, μέχρι την κατάληξη του. Στη συνέχεια, κατέθεσαν οι γιαγιάδες της οικογένειας, οι οποίες ανέφεραν και αυτές με την σειρά τους τα γεγονότα και μίλησαν για την απαράδεκτη συμπεριφορά του γιατρού.
Ο παιδοχειρούργος κρίθηκε ένοχος πρωτοδίκως  για θάνατο από αμέλεια και καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκισης με τριετή αναστολή. Ο συνήγορος υπεράσπισης είχε ζητήσει από το δικαστήριο να αναγνωριστικό ως ελαφρυντικό ο πρότερος έντιμος βίος του γιατρού, το οποίο όμως δεν έγινε δεκτό.
Το χρονικό της υπόθεσης
Το βρέφος είχε διαγνωστεί με βουβωνοκήλη και εισήχθη άμεσα σε χειρουργείο. Ωστόσο, μετά το χειρουργείο η υγεία του επιδεινώθηκε και παρουσίασε επιπλοκές. Οι γονείς του παρατήρησαν ότι η κοιλιά του είχε φουσκώσει επικίνδυνα ενώ το μωρό έκλαιγε συνεχώς λόγω έντονων πόνων.
Η κατάσταση του ήταν κρίσιμη και χρειάστηκε να κάνει νέα επέμβαση, χωρίς όμως να σημειωθεί κάποια βελτίωση.
Λίγες ώρες μετά την δεύτερη επέμβαση, το μικρό αγγελούδι έχασε την μάχη του με τη ζωή…
Ο ιατροδικαστής που ανέλαβε την νεκροψία του, κατέδειξε τον παιδοχειρούργο ως υπαίτιο του θανάτου του. Αιτία θανάτου ήταν η νέκρωση εντέρου του παιδιού (περιτονίτιδα) από ιατρικό λάθος στο χειρουργείο.
Εν αναμονή της τελικής απόφασης
Το δικαστήριο θα συνεδριάσει ξανά στις 2 Απριλίου, όπου και αναμένεται η τελική του απόφαση!
 
Τα ιατρικά λάθη δεν συγχωρούνται!
Όσοι έχουν υποστεί κάποιο ιατρικό σφάλμα δεν πρέπει να σιωπούν, πρέπει να κάνουν στην άκρη τον πόνο ή τον φόβο και τους ενδοιασμούς τους και να επιζητούν τη δικαίωση. Όχι μόνο για τους ίδιους, αλλά και για ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο. Κανένας ανεπαρκής και αδιάφορος λειτουργός Υγείας δεν πρέπει να μένει ατιμώρητος. Κανένα θύμα ιατρικού λάθους δεν πρέπει να μένει χωρίς δικαίωση!
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]
Πηγή: https://www.news247.gr