Ξέχασαν μασέλα στο λαιμό ασθενή για 8 ημέρες!

27 Αυγούστου, 2019

Το απίστευτο ιατρικό λάθος συνέβη κατά την διάρκεια χειρουργικής επέμβασης
Ο 72χρονος ασθενής υποβλήθηκε σε χειρουργείο για την αφαίρεση όγκου, ωστόσο οι γιατροί, κατά την προετοιμασία, ξέχασαν να του βγάλουν την μασέλα.
Ύστερα από έξι μέρες ο άνδρας επέστρεψε στο νοσοκομείο με αίματα στο στόμα, δύσπνοια και δυσκολίες στην κατάποση. Οι γιατροί έκριναν πως χρειάζεται ακόμα μία επέμβαση για την επίλυση το προβλήματος.
Ωστόσο, για ακόμα μια φορά, οι χειρουργοί δεν κατάφεραν να εντοπίσουν το λάθος και του χορήγησαν αγωγή με στοματικό διάλυμα, αντιβίωση και στεροειδή.
Ο 72χρονος συνέχισε να υποφέρει για τις επόμενες δύο ημέρες, καθώς τα συμπτώματα του επιδεινώθηκαν. Οι γιατροί υποψιάστηκαν ότι πάσχει από πνευμονία λόγω αναρρόφησης και έτσι τον υπέβαλαν σε ακτινογραφίες.
Αυτό που είδαν όμως δεν το περίμενε κανείς!
Εντόπισαν ένα ημικυκλικό αντικείμενο κολλημένο στις φωνητικές χορδές του ασθενή, το οποίο του είχε προκαλέσει εσωτερικό πρήξιμο και φουσκάλες. 
Ο άνδρας ανέφερε ότι είχε χάσει την μασέλα του κατά το πρώτο χειρουργείο και έτσι… λύθηκε το μυστήριο!
Ο 72χρονος υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση για την αφαίρεση της μασέλας και πλέον η κατάσταση της υγείας του έχει βελτιωθεί.
Το περιστατικό αυτό κρούει τον κώδωνα για την περαιτέρω προσοχή των χειρουργών κατά την προετοιμασία των ασθενών πριν τις επεμβάσεις, ώστε να αποφεύγονται τα ιατρικά λάθη.
 
Πηγή: https://www.cnn.gr