Ξέχασαν να του πουν ότι έχει καρκίνο!

Ξέχασαν να του πουν ότι έχει καρκίνο!

15 Μαρτίου, 2019

Για 19 μήνες «ξέχασαν» να ενημερώσουν τον ασθενή ότι είχε όγκο στον εγκέφαλο
Ένας 54χρονος άνδρας αισθανόταν έντονη δυσφορία και επισκέφτηκε το νοσοκομείο για να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις. Ο άνδρας επέστρεψε στο σπίτι του και περίμενε τα αποτελέσματα, για τα οποία όμως δεν ενημερώθηκε ποτέ!
Ύστερα από 19 μήνες, ξεκίνησε να νιώθει έντονες ζαλάδες και επισκέφτηκε ξανά το νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις. Τότε οι γιατροί διαπίστωσαν πως είχε όγκο στον εγκέφαλο και μάλιστα σε προχωρημένο στάδιο!
Αμέσως τον παρέπεμψαν στο χειρουργείο για αφαίρεση του όγκου, ο οποίος μάλιστα είχε διπλασιαστεί από την πρώτη εξέταση!
Πόσο δύσκολο ήταν να με πάρουν ένα τηλέφωνο;
Το περιστατικό έγινε γνωστό όταν ένας γιατρός αποκάλυψε πως οι γιατροί που τον εξέτασαν την πρώτη φορά, γνώριζαν πως είχε καρκίνο. Το μηχάνημα της εξέτασης είχε δείξει καθαρά το πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο ασθενής, αλλά παρόλα αυτά κανείς δεν μπήκε στον κόπο να τον ενημερώσει.
Ο άτυχος άνδρας αναγκάστηκε να προβεί σε δύο χειρουργεία για την αφαίρεση του όγκου και ,λόγω της καθυστερημένης διάγνωσης, πλέον αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα.
Η οικογένεια του σκέφτεται να κινηθεί νομικά εναντίον του νοσοκομείου και των γιατρών, οι οποίοι δεν ζήτησαν ούτε μία συγγνώμη για το λάθος τους.
Η παραπάνω σοκαριστική ιστορία είναι μόνο μία από τις ελάχιστες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Για ακόμα μία φορά η αδιαφορία του νοσηλευτικού προσωπικού να ανταποκριθεί με ευθύνη απέναντι στα καθήκοντα του, είχε σοβαρές συνέπειες στην υγεία ενός ασθενή!
 
Τα θύματα ιατρικών λαθών δεν πρέπει να σιωπούν! Κανένας ανεπαρκής και αδιάφορος λειτουργός Υγείας δεν πρέπει να μένει ατιμώρητος! Κανένα θύμα ιατρικού λάθους δεν πρέπει να μένει χωρίς δικαίωση!
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]
Πηγή: https://www.cnn.gr