Λανθασμένη Διάγνωση στους μισούς ασθενείς με Καρκίνο του Νεφρού!

8 Νοεμβρίου, 2018

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στη Μεγάλη Βρετανία, οι γιατροί κάνουν λανθασμένη διάγνωση στους μισούς ασθενείς που έχουν προσβληθεί από Καρκίνο του Νεφρού!

Αυτοι οι ασθενείς συνήθως διαγιγνώσκονται με ουρολοίμωξη, πέτρες στα νεφρά ή ακόμα και με αναπνευστικά προβλήματα! Μάλιστα στο 46% των ασθενών στους οποίους έγινε η έρευνα, έγινε εν τέλει η σωστή διάγνωση κατά λάθος!

Αυτοί οι μισοί δυστυχώς όταν τελικά διαγνώστηκαν με Καρκίνο του Νεφρού, η νόσος βρίσκοταν ήδη σε προχωρημένο στάδιο (στάδιο ΙΙΙ ή IV).

Η έρευνα έγινε από την Ένωση Ασθενών Kidney Cancer UK, η οποία τόνισε και την ανάγκη για σαφή πρότυπα ποιότητας και δείκτες απόδοσης που θα βοηθήσουν και τους γιατρούς να κάνουν τη σωστή διάγνωση.
Η λανθασμένη ή και η καθυστερημένη διάγνωση καρκίνου είναι ένα Ιατρικό Λάθος το οποίο περισσότερο από κάθε άλλο μπορεί να κοστίσει μια ζωή ενός ανθρώπου!
Κάθε χρόνο διαγιγνώσκονται 41.000 περιπτώσεις καρκίνου στην Ελλάδα! Σχεδόν ένας στους δύο πάσχοντες από καρκίνο μαθαίνει για τη νόσο του όταν ήδη είναι σε προχωρημένο στάδιο. Δυστυχώς τα ποσοστά έγκαιρης διάγνωσης είναι ιδιαίτερα υψηλά μόνο σε ορισμένες μορφές καρκίνου!
Μάθετε περισσότερα:
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]