Λανθασμένη ιατρική διάγνωση οδήγησε ασθενή σε αναπηρικό αμαξίδιο!

20 Μαΐου, 2019

Οι γιατροί την διέγνωσαν λανθασμένα με καρκίνο!
Αποζημίωση “μαμούθ” έλαβε μια ασθενής ύστερα από λανθασμένη ιατρική γνωμάτευση και στην συνέχεια αμέλεια, που είχε ως αποτέλεσμα να καταστεί ανάπηρη.
Το δικαστήριο επιδίκασε στην άτυχη γυναίκα αποζημίωση ύψους 572.000 ευρώ συν 28.000 ευρώ για ψυχολογική βλάβη και κάλυψη των δικαστικών εξόδων. Οι κατηγορούμενοι ήταν πέντε, ένας χειρούργος, δύο παθολόγοι, μία κλινική και ένα κέντρο εργαστηριακών εξετάσεων.
Το χρονικό της υπόθεσης
Η ιστορία ξεκίνησε ύστερα από τις προληπτικές εξετάσεις που πραγματοποίησε η ασθενής. Στο πλαίσιο των εξετάσεων λήφθηκε βιοψία, η οποία εστάλη σε διαγνωστικό κέντρο για την εξέταση της. Λίγες ημέρες αργότερα, ενημερώθηκε ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων της έδειξαν ότι πάσχει από καρκίνο στον ορθό.
Η ασθενής ανέφερε στον γιατρό ότι δεν έχει παρουσιάσει κάποιο σύμπτωμα, αλλά αυτός προχώρησε σε δακτυλική εξέταση και επιβεβαίωσε ότι πάσχει από αδένωμα. Αμέσως, την παρέπεμψε για χειρουργείο, καθώς έκρινε ότι η κατάσταση της ήταν κρίσιμη.
Μετά το χειρουργείο και την ανάρρωση της ασθενούς, η ενάγουσα ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα των ιστολογικών της εξετάσεων. Έτσι, δημιουργήθηκαν οι πρώτες αμφιβολίες για την κατάσταση της υγείας της και αποφάσισε να της στείλει σε άλλο διαγνωστικό κέντρο για δεύτερη γνωμάτευση.
Η αποκάλυψη!
Το ιατρικό κέντρο που έλαβε τις εξετάσεις της, την πληροφόρησε ότι ουδέποτε έπασχε από καρκίνο. Αντιθέτως, εξαιτίας του χειρουργείου και του ακρωτηριασμού του εντέρου και του πρωκτού, έχει υποστεί μόνιμη αναπηρία.
Η λανθασμένη ιατρική γνωμάτευση αλλά και η αμέλεια του γιατρού να προβεί σε περαιτέρω εξετάσεις για την επιβεβαίωση της κατάστασης υγείας της, οδήγησαν έναν ασθενή να χάσει το πολυτιμότερο αγαθό που έχει, την υγεία του.  
Η Δικαιοσύνη βρίσκεται στο πλευρό των ασθενών! Όσοι έχουν υποστεί κάποιο ιατρικό σφάλμα δεν πρέπει να σιωπούν, πρέπει να κάνουν στην άκρη τον πόνο ή τον φόβο και τους ενδοιασμούς τους και να επιζητούν τη δικαίωση. Κανένας ανεπαρκής και αδιάφορος λειτουργός Υγείας δεν πρέπει να μένει ατιμώρητος. Κανένα θύμα ιατρικού λάθους δεν πρέπει να μένει χωρίς δικαίωση!
 
Πηγή: http://www.ant1news.gr