Λάθος διάγνωση: Αποφάσισαν να τον “αποσυνδέσουν” αλλά εκείνος “αναστήθηκε”!

8 Ιανουαρίου, 2019

Μία απίστευτη ιστορία διαδραματίστηκε σε νοσοκομείο της Νεμπράσκα με πρωταγωνιστή έναν 61χρονο.

Η λάθος διάγνωση των γιατρών συνέβαλε στην επιδείνωση της κατάστασης του ασθενή, με αποτέλεσμα να κρατιέται στη ζωή μέσω μηχανικής υποστήριξης. Η κατάστασή του δεν έδειχνε κανένα δείγμα βελτίωσης.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο Σκότι Μαρ βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο σπίτι του από τον γιο του. Ο Σκότι είχε δυσκολία στην αναπνοή και οδηγήθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Οι γιατροί διέγνωσαν αποπληξία και ενημέρωσαν την οικογένεια του ασθενή ότι δυστυχώς ο Σκότι θα παρέμενε εγκεφαλικά νεκρός.
Ο Σκότι Μαρ είχε συζητήσει παλαιότερα με τα παιδιά του την επιθυμία του να μην τον αφήσουν να κείτεται σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου και να επιβιώνει μέσω ενός μηχανήματος. Ήταν προετοιμασμένοι για το χειρότερο και είχαν πάρει την απόφαση να τον αφήσουν στα χέρια του Θεού.
Η οικογένεια του συμβουλευόμενη πάντα το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου πήρε την δύσκολη απόφαση να αποσυνδέσει την μηχανική υποστήριξη. Όταν οι γιατροι τράβηξαν την “πρίζα”, ανέμεναν το τέλος του ασθενή. Τα πράγματα όμως πήραν άλλη τροπή…
Οι συγγενείς αποχώρησαν για να προετοιμάσουν την τελευταία φροντίδα του δικού τους ανθρώπου. Την επόμενη ημέρα δέχτηκαν ένα τηλεφώνημα από το νοσοκομείο και όταν κατεύθασαν στην κλινική είδαν τον πατέρα τους ζωντανό με πλήρεις αισθήσεις. Από τη στιγμή που αποσυνδέθηκε η τεχνητή υποστήριξη ο άνδρας έδειξε σημεία βελτίωσης και η κατάσταση της υγείας του άρχισε να καλυτερεύει.
Οι δικοί του δεν πίστευαν στα μάτια τους, οι γιατροί δεν μπορούσαν να εξηγήσουν τι συνέβη και ο ίδιος ο ασθενής μίλησε για θαύμα.
Τελικά ο άνδρας είχε σύνδρομο αναστρέψιμης οπίσθιας εγκεφαλοπάθειας που προκαλεί κεφαλαλγία, μεταβολή διανοητικής κατάστασης, σπασμούς και οφθαλμολογικές διαταραχές.
Πρόκειται για ένα παράδειγμα ιατρικής διάγνωσης που μπορεί να αποβεί μοιραία για τον ασθενή. Η οικογένεια θρηνούσε το αγαπημένο της μέλος χωρίς να έχει φύγει από τη ζωή εξαιτίας της λάθος διαχείρισης των γιατρών.
Αν έχετε βιώσει παρόμοιο περιστατικό λάθος διάγνωσης ή ιατρικού λάθος ήρθε η στιγμή να το μοιραστείτε.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]