Λίγο πριν φέρει στη ζωή το παιδί της, ξεψύχησε από Ιατρικό Λάθος!

26 Οκτωβρίου, 2018

Άτυχη γυναίκα στη Βόρεια Ελλάδα έχασε τη ζωή της από τραγικό ιατρικό λάθος λίγο πριν φέρει στη ζωή το τρίτο της παιδί! Και οι τρεις γιατροί που ευθύνονται για το ιατρικό σφάλμα καταδικάστηκαν!

Η 39χρονη γυναίκα που περίμενε το τρίτο της παιδί πήγε με τον άντρα της σε νοσοκομείο της πόλης τους, έτοιμη να γεννήσει! Η έγκυος γυναίκα έπασχε από αποκόλληση πλακούντα αλλά οι γιατροί δεν το διέγνωσαν ποτέ!

Έτσι την κράτησαν στο νοσοκομείο και 8 ώρες μετά οδηγήθηκε στο χειρουργείο για καισαρική! Η γυναίκα δεν τα κατάφερε κι έχασε τη ζωή της πάνω στο χειρουργικό κρεβάτι! Οι γιατροί κατάφεραν μετά το θάνατο της να ξεγεννήσουν το παιδί, το οποίο γεννήθηκε με βαρύτατες εγκεφαλικές βλάβες! Και το μωρό δυστυχώς έχασε τη ζωή του 2 μήνες αργότερα!

Αν οι γιατροί είχαν κάνει τη σωστή διάγνωση και είχαν βρει την αποκόλληση πλακούντα, θα έκαναν την καισαρική έγκαιρα και τώρα θα βρίσκονταν στη ζωή και η μητέρα και το μωρό της!

Οι τρεις γιατροί του νοσοκομείου καταδικάστηκαν σε δύο έως τέσσερα χρόνια φυλάκιση με αναστολή. Όχι μόνο καταδικάστηκαν για ιατρική αμέλεια αλλά και για απόκρυψη ενοχοποιητικών στοιχείων καθώς ο πλακούντας που θα έπρεπε να βρίσκεται στο ψυγείο εξαφανίστηκε!

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που ο τοκετός μετατρέπεται σε άσχημο εφιάλτη! Οι γυναικολόγοι μάλιστα σύμφωνα με στοιχεία του Πα.Πει. έρχονται δεύτεροι στην Ελλάδα στα Ιατρικά Λάθη!

Κάθε χρόνο οικογένειες καταστρέφονται αντί να ζήσουν το όνειρο που ανέμεναν! Ενημερωθείτε για τα Ιατρικά Λάθη Εγκυμοσύνης και Μαιευτικής και μάθετε ποια είναι τα δικαιώματα σας σε περίπτωση τέτοιου λάθους!

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]