Μαιευτήρας ζήτησε 650 ευρώ για να αναλάβει τοκετό

Μαιευτήρας ζήτησε 650 ευρώ για να αναλάβει τοκετό

22 Μαρτίου, 2019

Οι Αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ., στην  Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, συνέλαβαν μαιευτήρα που έλαβε και έκρυψε επιμελώς το φάκελο με τα 650 ευρώ από ζευγάρι. Ο γιατρός προκειμένου να αναλάβει τον τοκετό δεν δίστασε να ζητήσει από τους πελάτες του το γνωστό “φακελάκι”.
Ο σύζυγος της εγκυμονούσας κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία η οποία έλαβε άμεσα δράση με σκοπό να ξεσκεπάσει τις παράνομες δραστηριότητες του γιατρού. Αμέσως μετά τον τοκετό ο γιατρός συναντήθηκε σε χώρο του δημόσιου νοσοκομείου για να λάβει την “πληρωμή” του από τον σύζυγο της πελάτισσας του.
Μετά τη συναλλαγή η αστυνομία ερεύνησε τον χώρο και βρήκε το φάκελο με το χρηματικό ποσό. Ο φάκελος με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα ήταν επιμελώς κρυμμένος στην ψευδοροφή του χώρου, ενώ στην κατοχή του γιατρού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον 500 ευρώ. Στο συγκεκριμένο δημόσιο νοσοκομείο είχε υπάρξει ξανά κρούσμα χρηματισμού από γιατρό στο τμήμα μαιευτικής.
Ο ιατρικός σύλλογος καταδικάζει τον χρηματισμό και ζητά να διερευνηθεί κάθε περιστατικό που έρχεται στο φως της δημοσιότητας με σκοπό την αποπομπή των γιατρών που παραβιάζουν το Νόμο.
Ο χρηματισμός αποτελεί σοβαρό παράπτωμα και διώκεται από τις Αρχές. Στον κλάδο της ιατρικής υπάρχουν επιστήμονες-φωτεινά παραδείγματα που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς. Στον αντίποδα βρίσκονται εκείνοι που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία ασθενών με στόχο το οικονομικό όφελος, επιλέγοντας τους ασθενείς τους με βάση το “πορτοφόλι” τους.
 

Εσείς έχετε βιώσει ή ακούσει για παρόμοιο περιστατικό;

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]
Πηγή: https://www.dimokratianews.gr/