Με ελληνίδα γυναικολόγο θέλει να γεννήσει η Μέγκαν Μαρκλ

Με ελληνίδα γυναικολόγο θέλει να γεννήσει η Μέγκαν Μαρκλ

18 Απριλίου, 2019

Έχοντας την τάση να κάνει τα πράγματα με τον δικό της τρόπο από τότε που “μπήκε” στο παλάτι, η δούκισσα του Σάσεξ επιθυμεί να γεννήσει σε κλινική και όχι στο σπίτι όπως της έχουν προτείνει οι γιατροί.
Σύμφωνα με πηγές επικρατέστερη επιλογή είναι η κλινική του Λονδίνου «Kensington Wing of Chelsea and Westminster Hospital». Οι υπηρεσίες που παρέχονται στη συγκεκριμένη κλινική είναι υψηλού επιπέδου και κόστους.
Η ομάδα…
Η Μέγκαν Μαρκλ θέλει να έχει δίπλα της στον ερχομό του πρώτου της παιδιού μία έμπειρη ομάδα τριών γυναικολόγων. Ανάμεσα στις τρεις γιατρούς είναι και η ελληνίδα Μίνα Σαββίδου.
Η ελληνίδα γιατρός…
Η γυναικολόγος Μίνα Σαββίδου αποφοίτησε το 1992 από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και εργάζεται επί έτη ως γιατρός στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ξεκίνησε ως ειδικευόμενη στη μαιευτική και τη γυναικολογία στον βορειοδυτικό Τάμεση στο Λονδίνο. Το 1998 βραβεύτηκε ως μέλος του Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων και Γυναικολόγων και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου το 2004.
Οι Έλληνες γιατροί αναγκάζονται πολλές φορές να εγκαταλείψουν την Ελλάδα ακόμα κι αν δεν ήταν ποτέ στα σχέδια τους εξ αρχής. Οι ευκαιρίες για εργασία και αντίστοιχη αμοιβή στο εξωτερικό αποτελούν δέλεαρ για τους γιατρούς που θέλουν να προσφέρουν και να “χτίσουν” καριέρα στη ιατρική.
Στην Ελλάδα του σήμερα όπου το σύστημα δυσλειτουργεί και πολλές φορές γίνεται επικίνδυνο τόσο για τους ασθενείς, όσο και για τους επαγγελματίες υγείας, αρκετοί επιλέγουν τη λύση της εργασίας στο εξωτερικό.
Υπάρχουν εξαιρετικά “μυαλά” που αναγκάζονται να μεταναστεύσουν για να μπορέσουν να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα και να συνεισφέρουν κι εκείνοι στην επιστήμη που έχουν επιλέξει να υπηρετούν.
 
Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook και πείτε μας τη γνώμη σας για το ελληνικό σύστημα Υγείας μέσα από τις προσωπικές σας εμπειρίες.
 
Με πληροφορίες από: https://www.parapolitika.gr