Μπήκε για επέμβαση και κατέληξε με σοβαρά εγκαύματα

16 Οκτωβρίου, 2019

Ο 25χρονος ασθενής ζητά αποζημίωση για το ιατρικό λάθος που υπέστη, ο οποίος μετά το χειρουργείο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.
Ο ασθενής υπεβλήθει σε επέμβαση υπό νάρκωση από γενικό χειρουργό, καθώς είχε ένα πρόβλημα αιμορροϊδοπάθειας.
Σύμφωνα με τις κατηγορίες του νεαρού, ο γιατρός κατά το χειρουργείο δεν έδειξε την δέουσα προσοχή και παρέλειψε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες σύμφωνα με την ιατρική πρακτική, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν στον ασθενή σοβαρά προβλήματα υγείας. 
Συγκεκριμένα, ο 25χρονος υποστήριξε ότι μετά την επέμβαση απέβαλε από τον πρωκτό γάζα και κλωστές, τις οποίες ο γιατρός παρέλειψε να αφαιρέσει. Συνεπώς, απευθύνθηκε σε άλλους γιατρούς για την επίλυση του προβλήματος και αναγκάστηκε να υποβληθεί σε εκ νέου χειρουργείο.
Επιπλέον, αναφέρει ότι η επέμβαση που τον υπέβαλε ο κατηγορούμενος ήταν με λέιζερ και του προκάλεσε εγκαύματα, τα οποία εξελίχθηκαν σε ουλώδη ιστό και για την αντιμετώπιση τους αναγκάστηκε να υποβληθεί σε ανοπλαστική επέμβαση.
Από την πλευρά του ο γιατρός ισχυρίζεται ότι έπραξε με πλήρη επιμέλεια και σύμφωνα με όλους τους κανόνες και τα πρωτόκολλα της ιατρικής πρακτικής ενώ αρνείται ότι ανέφερε στον ασθενή ότι η επέμβαση θα γινόταν με λέιζερ. 
Η υπόθεση έχει ήδη οδηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες και αναμένεται η απόφαση της Δικαιοσύνης.
 
Πηγή: http://www.reporter.com