Μπήκε στο νοσοκομείο για μία εγχείρηση ρουτίνας και βγήκε χωρίς φωνητικές χορδές!

24 Σεπτεμβρίου, 2018

Οικιακή βοηθός υπεβλήθη σε μία απλή εγχείρηση ρουτίνας και δυστυχώς βρέθηκε χωρίς φωνητικές χορδές!

Σήμερα η άτυχη 57χρονη, μετά από διαδοχικές επεμβάσεις, αναπνέει από τραχειοστομία και έχει καταστεί ανάπηρη σε ποσοστό 67%.

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης με την απόφαση 2734/2012 αναφέρει ότι η γυναίκα επισκέφθηκε δημόσιο νοσοκομείο λόγω έντονων ενοχλήσεων που είχε στη φωνή της και δυσκολία στην αναπνοή. Η 57χρονη είχε υποβληθεί πριν μία δεκαετία σε αφαίρεση θυρεοειδούς αδένα. Μήνες μετά βγήκε από το νοσοκομείο χωρίς τη δυνατότητα να μιλήσει και χωρίς να μπορεί να αναπνεύσει από το στόμα.

Πιο συγκεκριμένα στην απόφαση αναγράφεται ότι: «Η επιδείνωση και εν τέλει η παράλυση της αριστερής φωνητικής χορδής επήλθε λόγω των χειρισμών εκ μέρους των χειρουργών, οι οποίοι δεν επέδειξαν, κατά την αφαίρεση του εναπομείναντος κολοβώματος του θυρεοειδούς, την απαιτούμενη, σύμφωνα με τις αρχές της ιατρικής επιστήμης και δεοντολογίας, ιδιαίτερη προσοχή και δέουσα επιμέλεια, ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω βλάβη του αριστερού παλίνδρομου λαρυγγικού νεύρου».

Η ασθενής κινήθηκε νομικά για να δικαιωθεί από το ιατρικό λάθος που της κόστισε τις φωνητικές της χορδές και δημιούργησε προβλήματα στην αναπνοή και κατ’ επέκταση στην καθημερινότητα της. Το Δικαστήριο την δικαίωσε και διέταξε την αποζημίωση της από το νοσοκομείο και τους γιατρούς. Η νομική οδός σε αυτές τις περιπτώσεις αποτελεί τον μοναδικό τρόπο δικαίωσης!

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]