χειρουργικό λάθος

Μπήκε στο χειρουργείο και βγήκε… στειρωμένος!

15 Νοεμβρίου, 2018

Ένα ασυγχώρητο λάθος έκαναν χειρουργοί στη Μεγάλη Βρετανία! Άντρας εισήχθη στο χειρουργείο για μία επέμβαση για ουρολογικά προβλήματα και οι χειρουργοί τον στείρωσαν κατά λάθος!

Σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph, το περιστατικό έλαβε μέρος σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Liverpool. Οι υπεύθυνοι χειρουργοί του έκαναν βασεκτομή ενώ έπρεπε να του κάνουν μία συνηθισμένη επέμβαση για την αντιμετώπιση κάποιων ουρολογικών προβλημάτων.

Η βασεκτομή είναι μια χειρουργική επέμβαση με την οποία τα σπερματοζωάρια σταματάνε να πηγαίνουν στον προστάτη κι έτσι ο άντρας στειρώνεται και δεν μπορεί να γονιμοποιήσει.

Μετά το τραγικό περιστατικό, το νοσοκομείο δημοσίευσε ανακοίνωση με την οποία παραδεχόταν το ιατρικό λάθος και ζήταγε συγγνώμη από τον άνδρα. Αλλά ένα συγγνώμη δεν μπορεί να του δώσει πίσω τη δυνατότητα να φέρει στη ζωή τα δικά του παιδιά.

Ο άντρας αποφάσισε να κινηθεί νομικά ενάντια στο νοσοκομείο και να διεκδικήσει αποζημίωση ύψους 100.000 λιρών Αγγλίας. Μιά απόφαση που δεν πρέπει κανένας να φοβάται να πάρει αν του συμβεί οποιοδήποτε ιατρικό λάθος.
Δυστυχώς όμως ανήκουστα χειρουργικά λάθη έχουν συμβεί και στην Ελλάδα! Αν θέλετε να μάθετε πραγματικά τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες των ελληνικών χειρουργείων δείτε εδώ.