botox

Νέες καταγγελίες στην Πάτρα: Παράνομα μπότοξ που παραμορφώνουν!

17 Φεβρουαρίου, 2023

Νέα μόδα κυκλοφορεί εδώ και καιρο στην Πάτρα, με κέντρα “αισθητικής” που προχωρούν σε παράνομες ενέσιμες θεραπείες (botox), έχοντας τραγικά αποτελέσματα. Η είδηση αυτή έχει φτάσει και στα αυτιά του ιατρικού συλλόγου Πατρών.

Νέα μόδα φαίνεται πως ασελγεί στην Πάτρα, εις βάρων “ασθενών”. Επίδοξοι “επαγγελματίες” του χώρου Αισθητικής και ομορφιάς, όπως και επαγγελματίες που ασχολούνται με την ονυχοπλαστική, αναλαμβάνουν παράνομα, χωρίς σχετική κατάρτιση, θεραπεία botox!

 

Ο Ιατρικός σύλλογος δηλώνει: “Έχουμε τουλάχιστον 5 με 7 καταγγελίες για τέτοια παράνομα Κέντρα. Οι παθούσες, όμως -γιατί είναι κυρίως γυναίκες- είναι δεκάδες. Έχουν απασχολήσει και το Νοσοκομείο Πατρών, γιατί όσες γυναίκες έχουν πάθει λοιμώξεις από αυτές τις ενέσιμες θεραπείες, καταλαβαίνετε ότι μετά απαιτούν νοσηλεία. Κάποιες γυναίκες έχουν μεταβεί στην Αθήνα, γιατί ντρέπονταν να ομολογήσουν στο στενό περιβάλλον της περιοχής μας, ότι μπήκαν σε αυτή τη διαδικασία. Το αποτέλεσμα είναι ότι έχουν πάθει πολλά άτομα εδώ στην ευρύτερη περιοχή παραμορφώσεις, δυσμορφίες, λοιμώξεις, νεκρώσεις και αλλεργικές αντιδράσεις εξαιτίας αυτών των ακατάλληλων υλικών. Και ουσιαστικά πηγαίνουν μετά στους δερματολόγους ώστε να αποκαταστήσουν τα προβλήματα που έχουν υποστεί εξαιτίας αυτών των παράνομων πράξεων. Δηλαδή ουσιαστικά να αποκαταστήσουν την παραμόρφωση”.

 

Σοβαρές οι παραμορφώσεις σε δεκάδες γυναίκες

 


Αρκετές γυναίκες έχουν υποστεί δυσμορφίες και παρενέργειες από τα αμφιβόλου χημικά συστατικά που περιείχαν οι ενέσιμες θεραπείες. Δερματολόγοι αλλά και πλαστικοί χειρούργοι από την πόλη της Πάτρας, καλούνται να αντιμετωπίσουν και να θεραπεύσουν γυναίκες που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα. Δεν είναι η πρώτη φορά, καθώς συχνά κλείνονται να αντιμετωπίσουν τέτοια περιστατικά.

 

Η έλλειψη ειδικότητας, γνώσης και πείρας, κάνουν τους “επαγγελματίες” χασάπηδες αφού συχνά προκαλούν σοβαρές βλάβες και πολλές φορές μη αναστρέψιμες στα πρόσωπα των ασθενών τους. Το εντυπωσιακό είναι πως όταν μια περίπτωση δεν πάει καλά, τότε ανατρέχουν σε γιατρούς για να μπορέσουν να διορθώσουν το πρόβλημα…

 

“Μου ανέφερε μία δερματολόγος ότι την κάλεσε μια από αυτές τις αισθητικούς και της έλεγε ‘φουσκώνει το πρόσωπο και δεν ξέρω τι να κάνω’. Δηλαδή έβαλε το υλικό και φούσκωσε όλο το πρόσωπο της γυναίκας και δεν ήξερε τι να κάνει. Δεν είναι κάτι απλό. Και δεν μπορούν και οι γιατροί να βοηθήσουν εκ των υστέρων. Κυρίως όταν είναι άγνωστο το υλικό που τους χορηγήθηκε”.

 

Τα υλικά που χορηγούνται για τις συγκεκριμένες ενέσιμες θεραπείες τύπου μπότοξ, είναι άγνωστης προέλευσης και δεν έχουν πιστοποίηση ασφαλείας:

 

“Οι δερματολόγοι και οι πλαστικοί χειρουργοί έχουν πιστοποιημένα υλικά και δίνουν barcode στην πελάτισσα. Ώστε αν συμβεί οτιδήποτε, μια αλλεργική αντίδραση σε οτιδήποτε, να υπάρχει η πιστοποίηση του υλικού. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις φαίνεται ότι υπάρχουν υλικά μη πιστοποιημένα από τρίτες χώρες, ανατολικές χώρες που δεν έχουν πιστοποίηση και προκαλούν αντιδράσεις. Οι δερματολόγοι και οι πλαστικοί χειρουργοί κάνουν ειδικά σεμινάρια και πιστοποιούνται στις ενέσιμες θεραπείες, γιατί υπάρχει μια πολυπλοκότητα στα υλικά, στον τρόπο, και στην τεχνική”.

 

Προσοχή στην προσέλκυση πελατών

 

Οι επιτήδειοι προσεγγίζουν τις υποψήφιες πελάτισσες μέσω των social media. Την προσοχή σας!

 

“Διαφημίζουν ότι κάνουν botox και άλλες ενέσιμες θεραπείες προσώπου και σώματος. Όμως, δεν διαθέτουν κατάλληλους χώρους. Κάποιοι πηγαίνουν και σε σπίτια. Όπως κάνουν δήθεν και στην Αμερική, με τα “πάρτι μπότοξ”.

 

Το παράδοξο στην συγκεκριμένη υπόθεση, είναι πως οι καταγγελίες δεν είναι από παθούσες, αλλά κυρίως από τους γιατρούς στους οποίους προσφεύγουν οι γυναίκες όταν έχουν υποστεί βλάβες.

 

«Ανύπαρκτοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί»

 

«Τυχοδιώκτες» και «τσαρλατάνους» που κάνουν ιατρικές πράξεις έχει καταγγείλει και η Ελληνική Εταιρεία Δερματοχειρουργικής.