Νεφρολόγος παραδέχεται το ιατρικό λάθος που διέπραξε σε ναρκομανείς!

5 Οκτωβρίου, 2018

Απίστευτο περιστατικό σε νησί του Ιονίου με νεφρολόγο που έδινε δίγραμμες συνταγές χωρίς να εξετάζει τους δύο χρήστες ναρκωτικών.
Οι χρήστες και ο πατέρας τους φαίνεται να διακινούσαν τα φάρμακα παράνομα με τη βοήθεια γνωστού φαρμακοποιού που τους ενίσχυε με περισσότερα σκευάσματα δημιουργώντας μία κλίκα διακίνησης. Η ίδια η νεφρολόγος παραδέχεται ότι έκανε ιατρικό λάθος. Πιο συγκεκριμένα:
Η 57χρονη γιατρός επιβεβαιώνει ότι ο πατέρας των δύο ναρκομανών την επισκεπτόταν συχνά για συνταγογραφήσεις. Αρκετές φορές της είχε ζητήσει να χορηγήσει φάρμακα στα παιδιά του, καθώς ήταν χρήστες ηρωίνης και είχαν διακόψει την χρήση της ναρκωτικής ουσίας. Ως αποτέλεσμα του συνδρόμου της στέρησης χρειάζονταν ηρεμιστικά φάρμακα. Παραδέχεται, ωστόσο, ότι έκανε “ιατρικό λάθος” με την χορήγηση των συνταγών και το αποδίδει στην… ευαισθησία της, αλλά αρνείται ότι συνταγογραφούσε και για άλλους χρήστες!
«Συμφώνησα με κάποιες επιφυλάξεις διότι ήταν χρήστες…. Ο πατέρας ήταν λίγο πιεστικός, έκανα και εγώ ένα λάθος ιατρικό, έδειξα ευαισθησία στο να εκδώσω δίγραμμη συνταγή… Ήταν λάθος μου που δεν τους εξέτασα, προκειμένου να δίνω τις συνταγές…», αναφέρει στην απολογία της.
Η νεφρολόγος συμπληρώνει στην απολογία της για ποιους λόγους συναντιόταν με τον πατέρα των ναρκομανών και εκτός νοσοκομείου για να παραδίδει τις συνταγογραφήσεις.
«Μια φορά ήρθε σε μια παραλία όπου ήμουν για μπάνιο και μια φορά κάτω από το σπίτι μου… Στο σπίτι μου ήρθε δυο φορές, επειδή τη μια φορά είχα άδεια. Τις περισσότερες φορές ερχόταν στο νοσοκομείο πρωινές ώρες… Στις 4 τα ξημερώματα του έχω στείλει μήνυμα στο κινητό, για να έρθει να πάρει συνταγή πρωί- πρωί, επειδή με είχε πάρει τηλέφωνο. Για τις συνταγές που εξέδωσα, μου έδωσε δυο φορές περίπου από 30 ευρώ και μια φορά 20 ευρώ, τα οποία χρήματα πήρα… Είχα αρχίσει να ανησυχώ μην τυχόν τα πουλάνε και ρώτησα τον πατέρα. Αυτός μου είπε ότι ήταν μόνο για την χρήση των παιδιών του».
Η υπόθεση έχει οδηγηθεί από τις αρχές στα Δικαστήρια. Ο εισαγγελέας και ο ανακριτής δεν πείστηκαν από τις απολογίες των πέντε κατηγορουμένων και αποφάσισαν από κοινού την προφυλάκισή τους. Οι κατηγορούμενοι θα πρέπει να αποδείξουν την αθωότητα τους αλλιώς θα καταδικαστούν για όσα έχουν διαπράξει.
Αν επιθυμείτε να διαβάσετε κι άλλα άρθρα που αφορούν ιατρικά λάθη που έχουν συμβεί σε Ελλάδα και εξωτερικό μπορείτε να μεταβείτε στο παρακάτω link: https://sta.bcla 
Σε περίπτωση που γνωρίζετε ή έχετε βιώσει παρόμοιο περιστατικό θα θέλαμε να τις μοιραστείτε μαζί μας…
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]